Sport

Komentari 3

Doktor imao set loptu za 2-0, prosuo pa ispao od Monfilsa...

Doktor imao set loptu za 2-0, prosuo pa ispao od Monfilsa...

Nakon što je odškolovao Vaseka Pospisila (138.) u prvom kolu, u drugom kolu operacija je bila neuspješna. Gael Monfils (10.) pobijedio je Doktora Ivu (3-1) iako je Karlović (124.) imao prilike za veliku prednost

Imao je 1-0 u setovima, set loptu u tie-breaku drugog seta, ali ni to mu nije bilo dovoljno za rušenje Gaela Monfilsa. Ivo Karlović ispao je u drugom kolu Australian Opena nakon poraza od Francuza Monfilsa (6-4, 6-7, 4-6, 5-7) u meču koji je vrlo lako mogao otići u njegovu korist.

Šteta, velika šteta. Samo to možemo reći nakon ovakvog meča. Doktor Ivo je bio fantastičan na početku, Monfils je loše otvorio meč i već u prvom gemu izgubio prednost servisa. Karlović je, naravno, zadržao svoj servis do kraja seta te je poveo 1-0. U drugom setu izgledalo je da će sve biti kako treba, onako, doktorski.

Otišlo se do tie breaka, Karlović je prvi napravio mini break, ali nedugo ga zatim i izgubio. Dao je priliku i Monfilsu da na svoj servis završi set, ali novim je mini breakom poravnao Doktor na 6-6, Kod 8-7 imao je i set loptu na servis Francuza, ali je na kraju u 13. igri izgubio 10-8.

Djelovalo je to na psihu Karlovića koji još skuplja iskustvo na velikim natjecanjima. Bio mu je ovo tek 61. grand slam turnir u karijeri. U trećem je setu izgubio servis kod 3-3 te je Gael bio siguran do kraja i poveo s 2-1, a u četvrtom je setu Karlović bio nadomak tie breaka i izgubio servis i meč kod 5-5. 

Bilo kako bilo, doktor se sad može okrenuti nastavku sezone na tvrdoj podlozi i polako početi s pripremama za Roland Garros.

Najčitaniji članci