Obavijesti

Sport

Komentari 60

Japanci razbili prvog favorita: Francuska se oprašta od Igara

Japanci razbili prvog favorita: Francuska se oprašta od Igara

Dvojac bez kormilara bez problema je ušao u borbu za medalje u Tokiju. Barbara Matić ispala je u četvrtfinalu i dramatično je ostala bez bronce, a Dodig/Čilić i Mektić/Pavić ušli su u polufinale teniskih parova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Olimpijske igre 5. dan , Tokio
Sortiranje događaja
SVJETSKI PRVAK ISPAO S OI

I dok njihovi sunarodnjaci briljiraju u košarci, nogometaši su doživjeli debakl. Nakon velikog poraza od domaćina Japana 4-0, Francuska se već u grupnoj fazi oprostila od Olimpijskih igara.

- To što rade je tužno i žalosno - rekao je Gignac.

>> VIŠE PROČITAJTE OVDJE

FRANCUZI PROŠLI DALJE

Francuzi su stigli do još jedne pobjede nakon sjajne predstave protiv Amerikanaca pa prvi prošli u četvrtfinale Olimpijskog košarkaškog turnira!

Reprezentacija SAD-a je nakon početnog šoka uhvatila ritam pa se 'iskalila' na Irancima.

>> VIŠE PROČITAJTE OVDJE

KINEZ SRUŠIO SVJETSKI REKORD

Kineski dizač utega Shi Zhiyong osvojio je zlatnu medalju u srijedu na Olimpijskim igrama u Tokiju srušivši pritom vlastiti svjetski rekord u kategoriji do 73 kg.

Shi je digao ukupno 364 kg i popravio svoj svjetski rekord koji je iznosio 363 kg kojeg je postavio 2019. godine na svjetskom prvenstvu.

Venezuelanac Julio Ruben Mayora Pernia (346 kg) je osvojio srebrnu medalju, prvu za Venezuelu na ovim Igrama, a Indonežanin Rahmat Erwin Abdullah (342 kg) broncu.

Shi je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 69 kg.

ŠPANJOLSKA U ČETVRTFINALU

Španjolska je s prvog mjesta u skupini izborila četvrtfinale olimpijskog nogometnog turnira. Španjolci su protiv Argentine odigrali 1-1, što je njima bilo dovoljno, dok su Argentinci ostali na trećem mjestu nakon što je Egipat pobijedio Australiju s 2-0.

Dani Olmo asistirao je za vodeći gol Merinu u 66., dok je u 87. izjednačio Belmonte.

VRATIO SE MARINIĆ

U zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, jutros je ponovno bila jedna mala i lijepa svečanost. Kako i ne bi, kad nam se iz Tokija vratio sportaš koji bi mogao napisati cijelu knjigu o svom dvotjednom boravku u olimpijskom gradu.

Kanuist (C-1 slalom/divlje vode) Matija Marinić je sa svojim trenerom Stjepanom Perestegijem prošao u tih 14 dana pravu malu dramu, od karantene do sjajnog nastupa u kvalifikacijama, do gubitka olimpijskog finala za samo dvije sekunde i 12 stotinki, i na kraju osvojeno 11. mjesto.

Osim predstavnika Hrvatskog olimpijskog obora koje je prevodio direktor marketinga Ranko Ćetković, tu je dakako, bila i Matijina obitelj na čelu s tatom, suprugom i bratom. Dirljivo je bilo vidjeti scene njihovih pozdrava, s posebno otisnutim majicama OI Tokio 2020., jer vjerojatno nitko osim njegovog trenera i najbližih, ne zna koliko su truda i muke uložili u Matijin olimpijski san.

- Bilo je tako blizu, a tako daleko, malo je gorak okus. I sa svim greškama sam bio tako blizu finala. Mislim da jedna čista moja vožnja bi bila sigurno finale. Kod nas, voda se odluči odraditi protiv tebe i ne možeš protiv vode, i izgubiš vrijeme, a sekunda je jako velika. U karanteni kad smo došli, dva dana nismo znali što će biti s nama, tih dva dana je bilo dosta neizvjesno. Ostali dojmovi, uz koronu i uz to sve, lijepo je to doživjeti, lijepo je doći u olimpijsko selo i bilo mi je drago nastupati - rekao je.

Velika ljubav koja pokreće Matiju da se bavi slalomom na divljim vodama, silni trening i trud u sportu se uvijek vrate. I zato smo uvjereni da najbolje stvari od njega, tek dolaze. Prva prava prilika za to je skorašnje Svjetsko prvenstvo. Ne sumnjamo da će Matija Marinić na njemu ponovno biti u svom najboljem izdanju.

Komentari 60