Sport

Komentari 1

Dominacija skijaške kraljice: Shiffrin do 88. pobjede...

Dominacija skijaške kraljice: Shiffrin do 88. pobjede...

Shiffrin je već ranije osigurala mali Kristalni globus u ovoj disciplini i nakon današnje pobjede sakupila je 800 bodova. Na drugo mjesto je u poretku skijašica u veleslalomu zasjela je Švicarka Lara Gut Behrami

Amerikanka Mikaela Shiffrin ostvarila je 88. pobjedu u Svjetskom kupu i 14. ovu sezone u nedjelju kada je pobijedila u zadnjem veleslalomu za skijašice na završnici u Soldeuu. Još malo je podebljala rekord s najviše pobjeda u povijesti. Nedavno je oborila Ingemara Stenmarka koji je slavio u 86 utrka.

Druga je u zadnjem veleslalomu sezone bila Norvežanka Thea Louise Stjernesund sa šest stotinki zaostatka, a treća je Kanađanka Valerie Grenier sa 20 stotinki sporijim vremenom.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Shiffrin je već ranije osigurala mali Kristalni globus u ovoj disciplini i nakon današnje pobjede sakupila je 800 bodova. Na drugo mjesto je u poretku skijašica u veleslalomu zasjela je Švicarka Lara Gut Behrami koja je danas bila četvrta, sa 532 boda, dok je treća Marta Bassino, koja je danas bila šesta, sa 515 bodova.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Druge dvije konkurentice u borbi za drugo mjesto Petra Vlhova i Talijanka Federica Brignone nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju pa su u poretku veleslalomašica zauzele četvrto (486) i peto mjesto (476).

Najčitaniji članci