Obavijesti

Sport

Komentari 22

Dominator objavio svoj kraj: Hirscher završio veliku karijeru

Dominator objavio svoj kraj: Hirscher završio veliku karijeru
1

Sada je prelomio, nije se odlučio na nastavak lova na Ingemara Stenmarka koji je u karijeri ostvario 86 pobjeda. Hirscher je na 18 manje i tu će ostati

Marcel Hirscher odlazi u mirovinu! Veliki Austrijanac potvrdio je da je završio svoju skijašku karijeru, i to s 30 godina. Vijest je objavio na austrijskoj televiziji.

- Danas je dan s kojim završavam aktivnu karijeru. Konačnu odluku donio sam prije dva tjedna, a mnogo je razloga iza toga. Ovo nije promjena posla, završava jedan period mog života i sutra počinje drugi - rekao je.

Najtrofejniji skijaš u povijesti s osam naslova pobjednika Svjetskog kupa trebao je odlučiti o nastavku ili kraju karijere još prije mjesec, no do tog, inače tradicionalnog, druženja s novinarima tada nije došlo.

Bez lova na Stenmarka

- Javit ću vam se čim budem imao novosti - poručio je Hirscher i ostavio sve u dodatnoj neizvjesnosti.

- Kao što svatko od vas može pretpostaviti, donošenje te odluke nije lagana stvar za mene. Natjecati se u još jednoj sezoni Svjetskog kupa ili ne? Još je nisam donio i zbog toga vas molim za razumijevanje što otkazujem zakazani termin.

Alpine Skiing - Men

Sada je prelomio, nije se odlučio na nastavak lova na Ingemara Stenmarka koji je u karijeri ostvario 86 pobjeda. Hirscher je na 17 manje i tu će ostati.

Uz osam Velikih globusa u karijeri je osvojio 12 Malih (šest slalomskih i šest veleslalomskih), dva olimpijska zlata i jedno srebro te sedam svjetskih najsjajnijih odličja i četiri srebrna... Velika je to karijera bila.