Obavijesti

Sport

Komentari 16

Dončić je čudo, samo je LeBron igrao ovako kad je bio tinejdžer

Dončić je čudo, samo je LeBron igrao ovako kad je bio tinejdžer
1

Nowitzki: 'Stalno ponavljam: dečko ne igra kao 19-godišnji rookie nego veteran sa barem nekoliko sezona iza sebe'. Barrea: 'Nema veze koliko nas iskusnih ima u momčadi. Zadnja lopta mora u ruke Dončiću'

VIDEO

Zadnji put kad je dečko mlađi od 20 godina u svojoj prvoj NBA sezoni imao ovakav učinak na parketu i na ljubitelje košarke, svijet je upoznao LeBrona Jamesa. Ove godine NBA upoznaje: Luku Dončića!

Dečku je 19 godina, noćas je odveo svoj Dallas do pobjede sa novim 'dvostruko-dvostrukim': 21 poen, 10 asistencija i 9 skokova. Dakle, jedan skok do triple-doublea. Da je uspio bio bi najmlađi igrač u NBA povijesti sa triple-doubleom. A ima vremena oboriti rekord Markellea Fultza koji je svoj prvi triple-double ostvario sa 19 godina i 317 dana. Dončiću je 19 godina i 301 dan, još stigne!

Video pogledajte ovdje

I komentatori primjećuju: 'Ovo sliči na tinejdžera LeBrona'! Ludu paralelu prisnažuju iz baze podataka 'Basketball-reference' jer treći double-double u pet utakmica prije napunjenih 20 godina je 'roba' koja se viđa raritetno rijetko.

Mladi Slovenac tako je svojim Mavericskima omogućio da prekinu niz od šest poraza, a kada su mu gurnuli usporedbu s LeBronom skoro se klasično tinejdžerki zacrvenio:

- Meni je takvo što čuti jednostavno nevjerojatno! Pa svi znaju da mi je LeBron uzor. Idol! A sad me uspoređuju s njim... Nevjerojatno je uopće čuti svoje ime u istoj rečenici s njegovim - rekao je Dončić.

'Zadnja lopta mora Luki'!

Glasoviti suigrač Dirk Nowitzki koji u Dončićevoj prvoj sezoni igra svoju oproštajnu, uživa u laganom rastanku s aktivnim igranjem prije sigurnog ušetavanja u Hall of Fame. I hvali slovensku košarkašku senzaciju:

- Stalno ponavljam: dečko ne igra kao 19-godišnji rookie nego veteran sa barem nekoliko sezona iza sebe.

Hvale ga Curry, Durant, Lillard... A suigrač J.J.Barrea tvrdi:

- Nema veze koliko nas iskusnih ima u momčadi. Kad je stani-pani lopta treba ići Luki. Play-maker te visine... Zna ući pod koš, zna dodati, zna u prodor pa u 'step-back'. Zadnja lopta mora Luki!

Luka Dončić... Limit - ne postoji!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani