Sport

Komentari 64

Dončić ne zna kako potrošiti 207 mil. $, a suigrač mu poručio: Halo, nisi mi još platio dug!

Dončić ne zna kako potrošiti 207 mil. $, a suigrač mu poručio: Halo, nisi mi još platio dug!

To je doista velika svota novca. Nisam još razmišljao o tome kako ću ga potrošiti niti čime ću se nagraditi. Prvo moram shvatiti da je sve istina, kazao je Dončić. Suigrač mu je ubrzo dao ideju kako potrošiti novac

Što biste prvo napravili da vam se odjednom na računu pojavi 207 milijuna dolara? S tim 'problemima' sada se bori slovenski košarkaš Luka Dončić (22).

Sjajni Slovenac je prije nekoliko dana potpisao petogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan čak 207 milijuna dolara. Vlasnik Mavericksa Mark Cuban toliko je zaluđen Dončićem da je osobno stigao u Ljubljanu u društvu legende kluba Dirka Nowitzkog i trenera Jasona Kidda te donio ugovor svojoj zvijezdi.

Dončić je u jednom luksuznom ljubljanskom hotelu organizirao zabavu za svoje prijatelje te angažirao Severinu. Uživao je uz stihove 'ja sam djevojka sa sela, noga mi je bosa, rumeno mi lice, umila ga rosa', i počastio svoje društvo. Pa se ujutro probudio: 'A što ću ja s tim silnim novcem?'

Osim što je osigurao budućnost svoje obitelji, unuka pa i praunuka, može si kupiti 200-injak Ferrarija, neku još luksuzniju vilu u Dallasu ili grad. No, on još o tome nije razmišljao. Teško je uopće shvatiti da imate toliki iznos na račun.

- To je doista velika svota novca. Nisam još razmišljao o tome kako ću ga potrošiti niti čime ću se nagraditi. Prvo moram shvatiti da je sve istina - kazao je on. 

Dončićev basnoslovni ugovor glavna je tema u američkim medijima, a njegovi suigrači su to iskoristili za šalu. 

Kada već ne zna što će s novcem, eto ideje. Kako su mu sada puni džepovi, slovenski košarkaš može poplaćati dugove. Pa je tako J.J Redick objavio na Twitteru kako mu je Luka dužan 1700 dolara na kartanju. Javio se i Jalen Brunson koji kaže kako njemu pak Dončić duguje 1500 dolara. Sada ih više ne može 'muljati' kako kasni plaća. 

Stanovnici Dallasa slovenskog košarkaša odavno svojataju, a nitko sretniji od njih kada su čuli da će potpisati novi ugovor. Bio je presretan i on jer će mu za pet godina pripasti čak 207 milijuna dolara. Dončić je poseban, a takav je i novi ugovor. Radi se o rookie supermax ekstenziji, odnosno njegov ugovor veći je za 35 posto salary capa u odnosu na prvi ugovor. Ugovor je potpisao na 4+1. Nakon četiri godine, sam može odlučiti hoće li aktivirati još jednu godinu ugovora. 

Basketball - Men - Group C - Argentina v Slovenia

Niti jedan igrač u povijesti nije potpisao takav ugovor sve do nevjerojatnog Slovenca koji je čak dvaput bio dio najbolje NBA petorke na kraju sezone. 

FIBA Olympic Qualifying Tournament Final - Lithuania v Slovenia

No, nije Dončić samo običan igrač. On je košarkaški čarobnjak koji je već sada napravio nevjerojatne stvari u karijeri. S 22 godine jedan je od najboljih košarkaša na svijetu, a odnedavno i jedan od najbogatijih...

Najčitaniji članci