Sport

Komentari 20

Donnarumma iz Milana ima 16 godina; Adrianu Šemperu je 17

Donnarumma iz Milana ima 16 godina; Adrianu Šemperu je 17

HRVATSKI NEUER Donnarummu poznajem jer smo igrali protiv Talijana na EP-u, ali ne žuri mi se, čekam svoju šansu. I proučavam Neuera, želim biti poput njega

Nije imao posla kao na utakmici protiv Njemačke na SP-u u Čileu, ali i ono što smo jučer protiv Zadra vidjeli od 17-godišnjega golmana Dinama Adriana Šempera bilo je impresivno.

Dinamovi su se juniori poigrali sa Zadranima (6-1), a Šemper je opet oduševio publiku. Točni izlasci, precizna dodavanja, ispucavanja, desna, lijeva noga...

- Svejedno mi je, jednako sam dobar s obje noge - rekao nam je Šemper.

Da je bilo malo sreće, jučer bi, umjesto na juniorskoj utakmici, branio u finalu Svjetskog prvenstva U-17.

- Šteta, ali ispuhali smo se do Malija. Imali smo puno teških utakmica i protiv njih nismo imali rješenja - kaže Šemper, koji je oduševio protiv Njemačke u osmini finala, obranama je izluđivao Nijemce kao Dražen Ladić 1998. na Gerlandu.

Baš mu je jedan Nijemac i veliki uzor.

- Manuel Neuer je najbolji. Često gledam njegove snimke, oduševljava me istrčavanjima i preciznim loptama. Sjajno kuži igru, sve što se događa na terenu. On je kao obrambeni igrač, a takav želim biti i ja - rekao je Šemper, koji ima impresivnu građu, 192 centimetra i 85 kilograma.

Za veliki je Milan protiv Atalante na golu briljirao 16-godišnji Gianluigi Donnarumma, može li Adrian sa 17 na Dinamov gol?!

- Polako, ima vremena. U Dinamu sam od šeste godine, potpisao sam ugovor i želim ovdje braniti još godinama. Strpljivo ću čekati priliku da stanem na gol prve momčadi - kaže.

Najčitaniji članci