Sport

Komentari 0

Donnu na startu dobila 'sretna gubitnica', Petra lako u 2. kolo

Donnu na startu dobila 'sretna gubitnica', Petra lako u 2. kolo

Na startu turnira na tvrdoj podlozi u kineskom Wuhanu, naše tenisačice imale su polovičan uspjeh. Donnu Vekić je s 2-1 u setovima iznenadila Tunižanka Jabeur, dok je Martić sa 6-2, 6-2 lagano dobila Mladenović

Nakon poraza od Doi u Osaki (2-0), Donna Vekić neočekivano je poražena na startu novog turnira. Od najbolje hrvatske tenisačice preokretom je bila bolja Tunižanka Jabeur i to nakon što je imala set zaostatka (6-4, 3-6, 3-6). Petra Martić bila je sigurnija i glatko pobijedila Francuskinju Mladenović sa 6-2, 6-2.

Donna je loše krenula u meč i u prvom gemu odmah izgubila servis. Igralo se gem za gem sve do šestog gema kad je Vekić vratila izgubljeni servis, a set je potvrdila kod vodstva 5-4 kad je još jednom 'breakala' Jabeur. A onda je sve krenulo nizbrdo. Odmah je izgubila servis na otvaranju drugog seta, ali ga ekspresno i izgubila. No još je u dva navrata gubila servis pa je drugi set sa 6-2 odnijela Jabeur.

U drugom je setu Donna osvojila samo šest od 18 poena na drugi servis, ali je u treći ipak krenula bolje. Odmah je oduzela servis Jabeur i potvrdila svoj, izgledalo je kao da sigurno ide prema pobjedi. No. izjednačila je Tunižanka na 2-2, a zatim i u ključnom trenutku napravila 'break' za 5-3 te odličnim servisom za 6-3 iznenađujuće slavila.

Tunižanka je izgubila u kvalifikacijama od Zhu, ali je u turnir upala kao 'sretna gubitnica'. Jabeur je svojevrsna 'crna mačka' za Vekić jer ju je u četiri susreta na tvrdoj podlozi pobijedila čak tri puta. Tunižanku u drugom kolu čeka meč protiv Rybakine.

Martić bez problema do drugog kola

Druga hrvatska predstavnica bez problema je prošla u daljnju fazu natjecanja. nakon sat i 11 minuta je sa 6-2, 6-2 bila bolja od Kristine Mladenović i tako sigurno došla do drugog kola.

Na startu meča obje su tenisačice izgubile servis, ali se od toga bolje oporavila Petra koja je u prvom setu još dva puta 'breakala' Mladenović i nakon 34 minute slavila sa 6-2. U nastavku je Martić odmah dvaput oduzela servis Francuskinji i sigurno držala svoj te nakon još 37 minuta lagano stigla do drugog kola.

Tamo će igrati protiv bolje iz susrete Šveđanke Peterson i Talijanke Giorgi.

Najčitaniji članci