Sport

Komentari 15

Đorđe: Nisam jugonostalgičar. Ja sam jugoplastikonostalgičar

Đorđe: Nisam jugonostalgičar. Ja sam jugoplastikonostalgičar

'Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka. Neka mi ne zamjere oni koji su za taj klub igrali ili će igrati pod drugim imenom, jer za mene će se uvijek samo tako zvati', napisao je Đorđe Balašević u monografiji KK Splita

Tužna vijest o smrti legendarnog kantautora Đorđe Balaševića prolomila se po regiji, a od njega su se oprostili mnogi među kojima i KK Split kojem je Đorđe ostavio utisak u monografiji

Adio, majstore! Otišao je Đorđe Balašević, veliki štovatelj Jugoplastike. Pročitajte što je o našem klubu Balašević napisao u monografiji povodom 70. rođendana kluba.

Misao 1.: "Najveća prevara je kad ti kažu da je o nečemu dovoljno napisati par riječi. To samo znači da te reče moraju biti posebne. A par posebnih riječi o Posebnima već opasno vuče na bajku. Ali, mislim da neće biti problema. Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka. Neka mi ne zamjere oni koji su za taj klub igrali ili će igrati pod drugim imenom, jer za mene će se uvijek samo tako zvati. Kao ljepotica sa lokalnog korza koja se može udati hiljadu puta, ali je za sva vremena pamtiš pod djevojačkim prezimenom..."

Misao 2.: Ni slučajno ne žalim za Tom Zemljom, da je vrijedila, ne bi se raspala na tako jadan način... Ne, gospodo, možda sam kriv što nisam zataškao svoje uspomene, kao mnogi drugi, ali definitivno nisam jugonostalgičar... Ja sam samo okorjeli Jugoplastikonostalgičar... Pa vi sad grintajte do sudnjeg dana..."

Balašević je bio rodom iz Novog Sada, a u srednjoj školi je htio postati nogometaš. No, ljubav prema glazbi je prevladala, a volio je pratiti i sport. Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i brojni regionalni sportaši, a njegovi će stihovi ostati kao uspomena.

Najčitaniji članci