Obavijesti

Sport

Komentari 3

Doris brani u Juveu: Učila sam igrati uz Viduku i Gocu Jurića

Doris brani u Juveu: Učila sam igrati  uz Viduku i Gocu Jurića
11

SVAKA ČAST, CURE! Hrvatske nogometašice uzele su bod europskim doprvakinjama Dankinjama, a jedna od najzaslužnijih za to je Doris Bačić (23), koja brani u Juventusu

VIDEO

Na pobjedu Danske protiv Hrvatske tečaj je bio 1,01. Na Hrvatsku 37! Eto toliki je favorit bila Danska. No naše cure odigrale su sjajno i do 90. minute vodile 1-0, a junakinja je bila Doris Bačić (23).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

- Za sve nas ovo je bila najbolja utakmica u hrvatskom dresu. Dankinje su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Odigrale smo srčano, svaka cura je išla do krajnjih granica, neke cure su igrale i ozlijeđene. Šteta što smo primile gol u zadnjoj minuti. Ali ostavile smo srce na terenu, borile smo se kao lavice - rekla je Doris.

Počela sam kao napadačica

Nogometom se počela baviti već s devet godina.

- Počela sam u Neumu, u to vrijeme tamo je bio samo nogomet, pa nisam ni imala neki veliki izbor. Zapravo, na početku sam igrala kao napadačica, a onda je na jednom treningu nedostajalo golmanica i ja sam stala na gol. Tako je počelo i od tada se nisam maknula s gola - počela je Doris.

Prošlu sezonu u Anderlechtu bila je sjajna, osvojili su prvenstvo i kup te su se kvalificirali u Ligu prvakinja, prvi put nakon 20 godina. Naravno, odmah su je primijetili čelnici Juventusa.

- A tko može odbiti Juve - kaže kroz smijeh Doris.

Football 2019 FIFA Women

Još nisam upoznala Mandžu i Ronalda

U Juventusu igra Mario Mandžukić, a od ove sezone i Cristiano Ronaldo.

- Nisam ih upoznala, došla sam tek prije mjesec dana, a oni su se ove godine preselili u novi trening centar. Ali uopće ne sumnjam da ću ih ubrzo upoznati, to mi je želja.

U Hrvatskoj se teško može živjeti od ženskog nogometa, no u Europi je to drukčije. Djevojke imaju solidne ugovore i može se pristojno živjeti.

- Plaće nisu kao u muškom nogometu, nisu ni blizu, ali naravno da se može fino živjeti, bezbrižno.

Autor jedne od najboljih motivirajućih izjava uoči početka utakmice je Goran Jurić. Njegov “Ajmoooo” prepoznatljiv je u cijeloj regiji.

- Goran Jurić nam je obiteljski kum. Često je k nama s njim dolazio i napadač Mark Viduka, pa i Predrag Jurić, tako da sam nekako nogometno rasla uz njih trojicu, koji su sjajni igrači - kaže Doris.

VIDI OVO! 15 zabavnih činjenica o nogometu!

I dok mnogi mladi golmani uzore traže među tercetom Buffon - Neuer - De Gea, Doris je u sasvim drugom filmu. Oni mlađi vjerojatno neće ni znati o kome se radi.

- Jorge Campos i Jose Luis Chilavert. Oni su mi bili idoli. Pogotovo Campos, on je legenda. Subašić? Jedan od najboljih u Europi. Iako, da biram najboljeg, izabrala bih Jana Oblaka iz Atletica.

Inače, kad smo kod Camposa i Chilaverta, radi se o paragvajskom i meksičkom golmanu. Dva briljantna golmana koji su godinama spašavali svoju reprezentaciju i vodili je do sjajnih rezultata.

Baš kao i Doris.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao