Obavijesti

Sport

Komentari 7

Goričani su hit: Sad ćemo svaki put čistiti svlačionicu iza sebe

Goričani su hit: Sad ćemo svaki put čistiti svlačionicu iza sebe
1

Spontano je došlo do toga da očistimo svlačionicu, ali sad će tako biti stalno, kažu iz Gorice koja je u Puli kod Istre 1961 stigla do nove pobjede pa su sad najugodnije iznenađenje HNL-a

VIDEO

Od početka igračima govorim da se moramo ponašati pristojno i civilizirano, a ta priča sa svlačionicom je dio toga. Naš ekonom Pevec napravio je sjajan posao, a pomogli su mu i mlađi igrači, otkrio je trener Gorice Sergej Jakirović (41).

Nakon pobjede 2-0 u gostima kod Istre 1961 njegovi nogometaši napravili su nešto što se ne viđa često u svijetu HNL-a. Na odlasku su svlačionicu ostavili - potpuno čistom. Bilo je tu kutija od pizza, dresova, gomila sportske opreme, razbacanih boca...

A na kraju sve čisto.

- To je naš princip, moramo se ponašati pristojno. Ako smo pronašli čisto, tako mora i ostati. Nema više ni čišćenja kopački u umivaoniku, što je nekad bilo normalno, jako pazimo na to. Stalno ponavljam igračima da predstavljaju sebe, ali i ovaj klub, ovaj grad - kazao je Jakirović, ponovno pohvalivši popularnog ekonoma Peveca.

- Iskreno, tako je ispalo skoro pa slučajno. Naš igrač Damir Žutić i ja smo ostali zadnji, on je krenuo sakupljati boce po svlačionici i bacati ih u smeće, ja sam maknuo ostalo, otišao po metlu, malo pomeo i najednom smo shvatili da je svlačionica potpuno čista! - ispričao je Franjo Kovačić zvani Pevec.

Dakle, zaslugom dvojice ljudi cijela Hrvatska je upoznala novog prvoligaša u sasvim drugom svjetlu, a i u Gorici su shvatili da ovo više ne smije biti slučajnost.

- Odlučili smo da ćemo odsad svaki put počistiti iza sebe, bilo nakon domaćih bilo nakon gostujućih utakmica. Ljepše je tako, zar ne - zaključio je vrijedni Kovačić.

Tri pobjede zaredom

Njegov “pomoćnik” Žutić, recimo i to, ostao je cijelu utakmicu na klupi, nije ulazio u igru, ali svejedno je spremno odradio ovaj dio posla. Svaka čast...

- Imam karakterne i poštene dečke u svlačionici, radili su kao konji posljednja dva i pol mjeseca, a sve ovo što nam se događa najbolja im je nagrada - kazao je trener Jakirović, čovjek koji je Goricu doveo do petog mjesta uoči reprezentativne stanke.

Traljavo je krenula Gorica u svoju prvoligašku priču, prosipala bodove protiv Slaven Belupa i Intera, ali u posljednje tri utakmice Goričani - metu.

Ugodno osvježenje HNL-a

- Imam bazu od 14-15 igrača na koje mogu ozbiljno računati, a to sam i želio na početku sezone. Rekao sam i prije nego što je prvenstvo počelo da ćemo igrati atraktivan nogomet, da ćemo se moći nositi sa svima, a to se sad i potvrđuje - istaknuo je Jakirović.

U završnici prijelaznog roka nitko mu nije otišao, iako je bilo ozbiljnih ponuda za Nigerijca Atiemwena. To je onaj koji je projurio pokraj beka Istre Rubića kao na motoru pa asistirao Poljaku Lukaszu Zwolinskom, najboljem strijelcu lige...

Litavac Mindaugas Nikoličius, glavni čovjek u sportskom sektoru kluba, napravio je sjajan posao ovog ljeta, u to više nema nikakve sumnje, u Gorici je posložena momčad koju se s pravom može nazvati hitom HNL-a. Po igri, ali i ponašanju. A sljedeći ispit je - Dinamo!

VIDI OVO: 9 zanimljivosti o Zlatku Daliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani