Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dr. Ivo premašio 10.000 asova i izbacio Raonića u Montrealu

Dr. Ivo premašio 10.000 asova i izbacio Raonića u Montrealu
7

Vjerujem da ću biti u mogućnosti oboriti Goranov rekord (10.183 asa) i biti dovoljno zdrav, poručio je Ivo Karlović nakon jedne od najdojmljivijih pobjeda u 2015. godini...

VIDEO

Nova 22 asa, nova dva tie-breaka i nova pobjeda. Tako je u najkraćem izgledao put kojim je Ivo Karlović prošao u treće kolo ATP-turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu. Protivnik? Deseti igrač svijeta, domaći predstavnik Miloš Raonić .

Ne samo da je prošao među najboljih 16 na jakom turniru u Kanadi, Div sa Šalate do tog je ostvarenja došao probivši magičnu granicu od 10.000 asova u karijeri. Ukupno ih ima 10.004, 179 manje od vječnog rekodera Gorana Ivaniševića .

VIDEO

S obzirom da je Ivaniševiću trebalo 895 mečeva za tu impresivnu brojku, a Karlović je to ostvario tek u 527. meču na touru , vrlo je izvjesno da će uskoro sam zasjesti na čelo vječne ljestvice.

"Vidjeli ste razliku u tie-breakovima . Poveo je, dao sam mu previše otvorenih poena. Jako je razočaravajuće izgubiti, nadao sam se da ću igrati bolje i popraviti se u sljedećoj rundi. No loš ovaj tjedan ne znači da će loš biti i sljedeći" - Miloš Raonić

- Naravno da mi je to cilj. Nadam se da ću ga doseći ove godine. Ako ne, dobro, bit će sljedeće. Vjerujem da ću biti u mogućnosti oboriti ga i biti dovoljno zdrav. Onda će doći uskoro - kazao je dr. Ivo, koji bi ovakvim ritmom za desetak mečeva mogao skinuti wimbledonskog pobjednika.

Karlović je u Montrealu skinuo igrača iz Top 10 treći put u sezoni te po tko zna koji put pokazao da je i s 36 godina još uvijek spreman za velike stvari. U osmini finala čekat će ga pobjednik meča između Jérémyja Chardyja te Argentinca Leonarda Mayera .

- To mi znači puno. Jako sam se dobro kretao i sve je išlo u moju korist. Stvarno sam sretan svojom izvedbom, bio sam koncentriran i agresivan, pogađao sam nevjerojatne forhende, trčao okolo. Mislim, sve mi je išlo na ruku. Zato je takav rezultat bio u tie-breaku - kazao je Ivo.

A taj rezultat bio je dvaput po 7-1. Mogao je Ivo, istina, riješiti setove puno prije. U prvom je propustio četiri break -lopte kod 4-4, u drugom još tri kod vodstva 5-4, ujedno i meč-lopte, no ovako je bilo slađe. Karlović igra tenis života, ove godine srušio je prvi reket svijeta Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dohe, osvojio je Delray Beach, a u Halleu je oborio rekord po broju asova u mečevima na dva dobivena seta (45) protiv Tomáša Berdycha .

- Ne osjećam se slabije ili sporije nego kad sam bio mlađi. Osjećam se jako dobro. Nisam ušao u Top 100 kad sam imao 18 ili 19 godina, nego malo poslije. Zato se još nisam istrošio. Dok god budem zdrav i moj ranking bude visok kao sada, nema razloga da stanem - poručio je u ozbiljnijem tonu inače vrlo duhoviti Karlović.

ATP Montreal, 2. kolo:

  • Ivo Karlović (Hrvatska) - Miloš Raonić (Kanada, 8) 7-6 (7-1), 7-6 (7-1)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem