Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Drago mi je da sam s dečkima, imamo najbolju vezu u Europi'

'Drago mi je da sam s dečkima, imamo najbolju vezu u Europi'
4

KOSOVO PA TURSKA Budemo li protiv Kosova pravi, na 100 posto, mislim da problema neće biti. Na gostovanju u Skadru pokazali smo kako treba igrati takve utakmice, rekao je Mario Pašalić

VIDEO

Hrvatska reprezentacija odrađuje treći dan priprema za kvalifikacijske dvoboje protiv Kosova u subotu u Zagrebu i Turske u utorak u Eskisehiru, a veznjak Spartaka iz Moskve Mario Pašalić spreman je dati svoj obol da se Vatreni u te dvije utakmice približe plasmanu u Rusiju na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Pašalić je u Spartak stigao ovoga ljeta nakon što je prošlu sezonu proveo u talijanskom velikanu Milanu.

- Prvi dojam je u redu i zadovoljan sam. Odmah sam počeo igrati, uhvatio sam kontinuitet, jedino nam rezultati u derbijima nisu najbolji. Pokušat ćemo uhvatiti pozitivan niz u narednim utakmicama i vratiti se u prošlogodišnju formu. Jedva čekam okusiti i Ligu prvaka. Vidio sam se i s Ćorlukom, njegov oporavak teče po planu - kaže Mario Pašalić, koji je svjestan jake konkurencije u veznom redu Hrvatske.

- Drago mi je što sam u reprezentaciji, a svi znamo kakva imamo imena, da imamo možda i najbolji vezni red u Europi. Ja treniram, a izbornik će odlučiti što je najbolje za prvu jedanaestoricu. Budemo li protiv Kosova pravi, na 100 posto, mislim da problema neće biti. Na gostovanju u Skadru pokazali smo kako treba igrati takve utakmice. U Turskoj će biti nezgodno, no treba se prvenstveno fokusirati na Kosovo - dodao je Pašalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Barišić: Nema treme, ako dobijem šansu, bit ću spreman

Lijevi bek Osijeka Borna Barišić odličnim je igrama krajem prošle i početkom ove sezone zaslužio poziv izbornika Ante Čačića.

- Zadovoljan sam svojom formom i europskim uspjesima Osijeka, premda ostaje žal za plasmanom u Europsku ligu. U reprezentaciji je uistinu lijepo, u društvu tako velikih igrača i profesionalaca, odličnih ljudi. Njihov se profesionalizam vidi na svakom koraku, a osim toga odmah su me prihvatili i u sjajnom sam odnosu sa svima. Neće biti treme dobijem li priliku, ja sam spreman i jedva čekam subotu. Pivarić mi je zdrava konkurencija, dobri smo si i na terenu i van njega, a sve priče o odlasku u Dinamo prošla su stvar - ispričao je Barišić.

Hrvatska je prošle godine Kosovo svladala 6-0, a kako će biti ove subote na Maksimiru?

- Neće biti lako ni protiv Kosova, svi danas igraju nogomet. Nama se bodovi smatraju unaprijed upisanima, no mi toj utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno. Bitan nam je susret za samopouzdanje pred Tursku te ćemo dati 100 posto. O Turcima nismo još previše razgovarali, a stručni stožer sigurno već ima dobre zamisli.Hrvatska je moćna, puna igrača koji igraju u velikim klubovima. Ova se reprezentacija može i treba se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, a tamo može napraviti veliki rezultat - zaključio je Barišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...