Sport

Komentari 7

Drama Cityjeve nade iz Srbije: Srušio sam se. Da sam ušao u avion, moglo je završiti kobno

Drama Cityjeve nade iz Srbije: Srušio sam se. Da sam ušao u avion, moglo je završiti kobno

Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vrijeme teže disao, stvarno me je boljelo, govori Slobodan Tedić koji je prije nekoliko mjeseci imao korona virus, ali nije ga do kraja zaliječio

Slobodan Tedić (20) proteklih nekoliko dana proživljavao je pravu dramu. Srpski nogometaš koji igra u nizozemskom Zwolleu na posudbi iz Manchester Cityja morao je iz igre već u 16. minuti domaćeg remija protiv Emmena (0-0) u nizozemskom prvenstvu odigranom 18. prosinca.

Ni slutio nije što je tomu razlog.

- Otišao sam samo na snimanje, a morali su me zadržati u bolnici. Imao sam cijev u plućima koju su mi punili kisikom da bih mogao lakše disati. U četvrtak popodne sam već disao bez te cijevi, a evo prije sat vremena su me pustili na kućno liječenje - rekao je Tedić u petak za službene stranice bivšeg kluba Čukaričkog.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Ajax slavio naslov

Povod kolapsa bio je korona virus koji, kako su mu rekli liječnici, nije prebolio do kraja. Tad je imao upalu pluća.

- Očito sam vukao sve to nekoliko mjeseci, gubio sam kisik dok me nije presjeklo na utakmici. Doslovno sam samo pao. Probao sam i nastaviti igrati, ali zaista nisam bio u stanju. Sad je sve dobro, možda je i najbolje ispalo baš ovako, sad znam o čemu se radi. Mislili su svi prvo da je rebro stradalo, ali sam sve vrijeme teže disao, stvarno me je boljelo. Prvotna je procjena da me očekuje pauza između četiri i šest tjedana - kaže srpski napadač rođen u Podgorici.

Htio je u Srbiju tijekom božićno-novogodišnje stanke u Eredivisie, ali od toga neće biti ništa.

- Sve ovo je bila jedna velika sreća u nesreći. Ponavljam, sve je dobro ispalo, kako je moglo biti. Čak su mi lječnici kazali da bi bilo iznimno opasno da sam u ovakvom stanju ušao u avion, da bi moglo vrlo loše završiti po mene. Dobio sam ujedno i zabranu letenja tri mjeseca.

- Imao sam nekoliko pehova, dvaput sam ozlijedio zglob, oporavljao se, zaigrao, i opet neki peh. Na kraju ova situacija sa plućima Krivo mi je - kaže Tedić, koji je nastupao za mlađe kategorije srpske reprezentacije do 17, 19 i 21 godinu, a u mladu momčad Cityja preselio je početkom godine.

Najčitaniji članci