Obavijesti

Sport

Komentari 4

Drama osječkog golgetera: Ne igra zbog bubrežnih problema

Drama osječkog golgetera: Ne igra zbog bubrežnih problema
1

Sve ovo objašnjava njegov drastičan pad u igri posljednjih mjeseci. Ejupi je u sezoni 2016/2017 imao 14 golova u HNL-u, a nakon toga uslijedio je kriza uzrokovana zdravstvenim tegobama

VIDEO

Muzafer Ejupi (29) nije prošao Osijekove ljetne pripreme i još je nepoznat termin kada će se vratiti nogometu nakon što mu je otkriven poremećaj bubrežne funkcije.

Te loše vijesti Makedonac je saznao nakon što je proljetos bio podvrgnut liječničkom pregledu gdje mu je nakon alergoloških testiranja utvrđen čitav niz alergena na koje je alergičan.

Dobio je odgovarajuću terapiju, no onda su se pojavili i već spomenuti bubrežni problemi nakon čega je Muzo morao dobiti novu terapiju. Sve to odvojilo ga je od terena i on nije u mogućnosti trenirati s ostatkom momčadi budući da mu je naređeno mirovanje.

Danas se pojavio na treningu svoje momčadi i posjetio suigrače.

- Naravno da mi nedostaju nogomet i utakmice! Nikada nisam bio u ovakvoj i sličnoj situaciji i teško se na nju naviknuti. Moram biti strpljiv, discipliniran u provođenju terapije koju imam i čekati sljedeću kontrolu - rekao je za stranicu NK Osijeka.

Sve ovo objašnjava njegov drastičan pad u igri posljednjih mjeseci. Ejupi je u sezoni 2016/2017 imao 14 golova u HNL-u, a zatim odlično krenuo i u prošloj sezoni te zabijao važne golove u Europi. Nažalost, bolest ga je usporila i prestao je zabijati, kasnije i igrati.

Ne smije se još uvijek izlagati većim tjelesnim naporima, a lopta ga je 'povukla', pa je malo asistirao suigračima te pucao slobodnjake i penale golmanima.

- I dok sam kod kuće u Skoplju nisam neaktivan, već radim ono što mi je potrebno da se mišići sasvim ne opuste. Postoji neka granica u smislu opterećenja i jasno je da ne pretjerujem nego osjetim kada i puls 'govori' da bih trebao stati.

Bio je na više europskih i prvenstvenih utakmica, a iskoristio je priliku upoznati i nove suigrače.

- Naravno da dolazim iako to baš i nije kratka relacija od Skoplja do Osijeka. Doći ću i za vrijeme iduće prvenstvene stanke, u listopadu, a tada ću već imati i neki plan i program rada, dakako u dogovoru s liječnicima. Doduše, do prosinca neću znati ništa konkretnije, ali sam strpljiv i optimističan i vjerujem kako ću se vratiti onim pravim treninzima - završio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu