Obavijesti

Sport

Komentari 138

Bombetina Fiolića s 25 metara i VAR vratili Osijek na vrh HNL-a!

Bombetina Fiolića s 25 metara i VAR vratili Osijek na vrh HNL-a!

Sudar sa Šibenikom bio je taktička majstorija Nenada Bjelice. Prepustio je Šibeniku loptu, a Osijek je zabio prvi. Kada su Šibenčani ostali bez snage, stigao je i drugi pogodak kojim se Osijek vratio na prvo mjesto

Nogometaši Osijeka preuzeli su vodstvo na ljestvici Prve HNL gostujućom pobjedom protiv Šibenika 2-0 u susretu 10. kola.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladić napisao himnu Osijeka

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Osječani su na Šubićevcu poveli spektakularnim pogotkom Fiolića u 18. minuti. Veznjak gostiju prsima je presjekao neoprezno paralelno proigravanje domaćih obrambenih igrača, a onda je ne čekajući da lopta odskoči s otprilike 25 metara iz voleja pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Rogića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Šibenik i Osijek susreli se u 10. kolu HT Prve lige

Bio je to spektakularan pogodak koji vrijedi iznova pogledati nekoliko puta.

>> VIDEO GOLA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Šibenik je bio bolji većinu susreta, to se mora istaknuti. Igrači Marija Rosasa napadali su i kombinirali, no nedostajalo je koncentracije u završnici. Osijek se sjajno branio i zatvorio sve prilaze golu.

Pitanje je kako bi se utakmica odvila da je Topčagić dobio drugi žuti karton u prvom poluvremenu. Sudac Čuljak nije se oglasio premda je materijala bilo pa treba reći da je sreća u toj situaciji pomazila goste.

Šibenik i Osijek susreli se u 10. kolu HT Prve lige

Na koncu je sve ispalo taktička majstorija Nenada Bjelice jer ne samo da se njegova momčad odlično branila i u takvom omjeru snaga prva stigla do vodstva, već je izmjenama u drugom poluvremenu podigao ritam svoje momčadi, u trenucima kada su Šibenčani ostali bez snage, pa na koncu stigao i do drugog gola.

Pobjedu je Osijek osigurao u 82. minuti kada su na rubu kaznenog prostora domaćih lijepo kombinirali Pilj i Žaper, a potonji je zatim prevario i svog čuvara te s pet metara zatresao mrežu. Linijski je sudac po završetku akcije označio zaleđe, ali provjera putem VAR-a ga je demantirala te je pogodak priznat.

Šibenik i Osijek susreli se u 10. kolu HT Prve lige

Ovom pobjedom Osijek je preskočio Dinamo na vrhu ljestvice, sada ima 20 bodova, jedan više, ali i dvije utakmice više od Zagrepčana koji su ranije u subotu s uvjerljivih 4-1 (2-0) kao gosti svladali Slaven Belupo u Koprivnici. 

Šibenik je ostao sedmi sa 10 bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
10. KOLO PRVE HNL 19.05 SATI , Stadion Šubićevac, Šibenik
Šibenik
0 : 2
Osijek
Fiolić 18', Žaper 84'
Sortiranje događaja

I KRAJ NA ŠUBIĆEVCU!

Iako je Šibenik napadao većinu utakmice, nije imao koncentracije u završnici. Na koncu svega ispala je taktička majstorija Nenada Bjelice. Osijek se branio veći dio susreta i u takvom omjeru snaga prvi stigao do vodstva. A kada su se Šibenčani istrošili, Bjelica je izmjenama digao ritam svoje momčadi pa stigao i do drugog pogotka.

Rezultat svega je nova pobjeda Osijeka nad Šibenikom i povratak na vodeće mjesto prvenstvene ljestvice.

Valja spomenuti da je u ovome susretu i sreća pomazila Osijek jer Topčagić je bio blizu drugog žutog kartona u prvom poluvremenu. Sudac Čuljak nije se oglasio i pitanje je kako bi se susret odvio od tog trenutka da je Osijek ostao s igračem manje.

90+1'

Tukao je Marin izravno iz slobodnog udaraca i bio je to odličan pokušaj kojeg je vršcima prstiju Ivušić izbio u korner.

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

84'

GOOOOOOL! VAR je ipak poništio odluku pomoćnog suca i Osijek je poveo 2-0 golom Žapera!

82'

GOL OSIJEKA! Ali ipak ništa, svirano je zaleđe!

Žaper se sjajno riješio čuvara nakon proigravanja Pilja, pogodio na prvu stativu pored Rogića, ali oglasio se pomoćni sudac i poništio pogodak. Slijedi provjera VAR-a.

Komentari 138