Obavijesti

Sport

Komentari 216

Federer: Rafa, molim te, nemoj nikada prestati igrati tenis...

Federer: Rafa, molim te, nemoj nikada prestati igrati tenis...
15

Tenis je težak sport u kojem ne postoji remi. Ali da postoji kojim slučajem, danas bih ga podijelio s Rafom. Rafa, nastavi igrati tenis, molim te. Trebamo te. Hvala ti na svemu što radiš, rekao je Federer nakon meča

VIDEO

Drama do posljednjeg poena! Roger Federer slavio je u finalu Australian Opena protiv Rafaela Nadala, u 35. međusobnom teniskom klasiku! Kakav zicer je bio meč u pet setova, ništa kraće nismo ni očekivali. Kakav bi to teniski klasik bio, a da nam Rafa i Roger do posljednjeg poena nisu 'pilili živce' i magičnim poenima uljepšali dan. Federer je nakon 3 sata i 40 minuta slavio 3-2 rezultatom 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 i osvojio svoj 5. Australian Open.

Da je netko prije turnira rekao da će u jednom finalu Australian Opena igrati sestre Williams, a u drugom Roger Federer i Rafael Nadal, rekli bismo mu da se vrati u sredinu 2000-ih odakle je i ispao. Tko bi mogao očekivati da će se upravo to i dogoditi, da će Roger i Rafa prirediti tenisku ljepoticu u pet setova i ispuniti očekivanja svih ljubitelja tenisa. Pa ni oni sami to nisu očekivali!

Nimalo lagan zadatak imala su obojica 'penzića'. Federer je par mjeseci prije turnira gostovao na otvaranju Nadalove teniske akademije na Mallorci gdje su, obojica ozlijeđeni, odigrali ekhsibicijski meč s klincima i razmijenili par udaraca. Zajedno su se smijali i poželjeli jedan drugom neke bolje dane ni ne sluteći da će se dani slave vratiti na Australian Openu.

Federer je na kraju za mrvicu bio bolji iako je meč mogao otići i na Nadalovu stranu. Infarktna završnica pripala je Federeru iako je Nadal komotno mogao vratiti break, imao je 30-0 za povratak na Federerovu servisu i rezultatu 5-3, imao je dvije break lopte, ali nije ih uspio iskoristiti i Federer je visoko podigao ruke u zrak.

Moment in which the challenge showed the ball in the line of Roger Federer

Posted by Tennisbrmania on Sunday, 29 January 2017

- Čestitam Rogeru i njegovom timu. Nevjerojatno je kako tako dobro igra nakon toliko godina u tenisu. Jako sam sretan zbog njega. Ovo je bio sjajan mjesec za mene. Proveo sam mjesec dana u Australiji i bilo mi je sjajno. Država je sjajna, ljudi su sjajni, gdje god da sam igrao atmosfera je bila nevjerojatna - rekao je Nadal nakon meča pa riječ prepustio pobjedniku:

- Hvala, Rafa. Rekao je mnogo lijepih riječi. Prije par mjeseci, dok smo bili na Mallorci, nismo mogli ni zamisliti da bi se mogli naći u finalu. Tenis je težak sport u kojem ne postoji remi. Ali da postoji kojim slučajem, danas bih ga podijelio s Rafom. Rafa, nastavi igrati tenis, molim te. Trebamo te. Hvala ti na svemu što radiš - rekao je osvajač Australian Opena Roger Federer pa nastavio:

- Hvala navijačima što nas tjeraju da se borimo jače i više. Činite ovaj sport posebnim. Dolazim ovdje skoro 20 godina i uvijek sam uživao, a sada uživa i moja obitelj. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine, ne mogu biti sretniji.

Slavila je Rod Laver Arena, slavio je Ivan Ljubičić, koji je cijelo vrijeme skakao na tribini i navijao za svojeg štićenika, kapnula je i suza iz Federerova oka pokazujući koliko mu ova pobjeda znači. Doći do 18. Grand Slam naslova u svojem šestom finalu Australian Opena i to u 36. godini života mogu samo najveći. A Federer to i jest.

Roger Federer : AO 2017 champion - live from Eurosport studio 🇦🇺🎾

Posted by Eurosport on 29. siječnja 2017
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku