Obavijesti

Sport

Komentari 60

Dramatična utrka u Španjolskoj: Max izletio pa slavio, Leclerc najveći gubitnik, Russell junak

Dramatična utrka u Španjolskoj: Max izletio pa slavio, Leclerc najveći gubitnik, Russell junak

Ferrarijev Leclerc je ostao bez bodova što je omogućilo Verstappenu, koji je izletio sa staze u 9. krugu, a kasnije imao i problema s DRS-om, da preuzme vrh poretka vozača. Mercedesov Russell opet je izborio postolje

VIDEO

Nizozemac Max Verstappen pobjednik je dramatične utrke za Veliku nagradu Španjolske! Pilot Red Bulla i aktualni prvak slavio je ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, koji je neko vrijeme bio vodeći pa nevoljko morao propustiti Verstappena na čelnu poziciju, dok je treći završio Mercedesov George Russell!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

Četvrti je bio Ferrarijev Carlos Sainz Jr., koji je u 60. krugu izgubio poziciju od Lewisa Hamiltona, ali uzvratio pet krugova kasnije dok je uoči ove utrke vodeći vozač prvenstva Charles Leclerc iz Ferrarija morao odustati u 27. krugu zbog problema s bolidom premda je gradio veliku prednost na vrhu.

Sainz Jr. je tako stigao do najboljeg plasmana u karijeri na domaćoj utrci u Španjolskoj dok je Russell svaku utrku ove sezone završio u top 5 s tim da je danas u Barceloni dugo držao Verstappena iza sebe pa stigao i do drugog postolja u ovom prvenstvu. Da je bolid malo konkurentniji vjerojatno bi imao i koju pobjedu, no bez obzira na sve Russell pokazuje zašto mu je Toto Wolff ukazao povjerenje.

U osvajače bodova ugurao se i Esteban Ocon. Krenuo je s 12. pozicije pa završio na odličnom sedmom mjestu, osmi je bio Lando Norris (startao 11.), a fantastičnu utrku imao je i Fernando Alonso, koji je odvozio do devetog mjesta nakon što je startao sa začelja, sa 17. startne pozicije.

Leclerc je tako ostao bez bodova u Barceloni što je omogućilo Verstappenu, koji je izletio sa staze u 9. krugu, a kasnije imao i problema s DRS-om, da preuzme vrh poretka vozača i sada ima 110 bodova, šest više od Monegažanina.

Spomenimo i da je najbrži krug odvozio Sergio Perez te osvojio dodatni bod, a iduća utrka je već sljedeći vikend kada se vozi čuvena Velika nagrada Monaca.

Poredak prvih 10 vozača u Barceloni:

  1. Max Verstappen (Red Bull)
  2. Sergio Perez (Red Bull)
  3. George Russell (Mercedes)
  4. Carlos Sainz Jr. (Ferrari)
  5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  6. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  7. Esteban Ocon (Alpine)
  8. Lando Norris (McLaren)
  9. Fernando Alonso (Alpine)
  10. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao