Obavijesti

Sport

Komentari 4

Draži mi je gol 'bilima' nego fotka s Messijem, a kod nas ima igrača za 1. HNL, pa i za Hajduk

Draži mi je gol 'bilima' nego fotka s Messijem, a kod nas ima igrača za 1. HNL, pa i za Hajduk
5

Htio sam dres jednog igrača Hajduka, ali svi su brzo pobjegli u svlačionicu. Nakon utakmice došli su nam trener Vukas i Mario Stanić te čestitali na borbi, ali mi je žao što nisam razmijenio dres, kaže Lotar

VIDEO

Na TV-u mi je Hajduk izgledao mnogo bolje, a ovako, kad igrate protiv njega, ne izgleda nešto posebno, kaže Josip Lotar, nogometaš županjskoga Graničara koji je dao gol Hajduku u porazu 2-1.

Pokretanje videa...

Huligani u Požegi 02:04

Hrvatski kup uvijek nudi junake, heroje, ljude kojima nogomet nije jedini izvor prihoda. Jedan od takvih je Josip Lotar (23), student Kineziološkog fakulteta i igrač Graničara, kluba iz treće hrvatske lige. Eh, da, Josip je bio pobjednik Čokolino višebojca i osvojio je putovanje na utakmicu Barcelona - Lyon 2009. Ondje je upoznao Lionela Messija i Carlesa Puyola i ostvario dječački san.

- Ma to je bilo savršeno, ali, iskreno, gol Hajduku mi je draži od fotografiranja s Messijem. Kad sam zabio gol, preplavile su me emocije, nisam znao gdje sam. Evo, i dan poslije nisam bio svjestan da sam zabio Hajduku - kaže Josip, koji je nakon utakmice postao heroj Županje.

Znate kako to ide, odmah se javljaju svi, šalju poruke, čestitaju...

- Ne znam ni sam koliko sam dobio zahtjeva za prijateljstvom, čestitki, SMS-ova... Gol posvećujem pokojnom ocu Franji, koji me i usmjerio na nogomet. A što se tiče Messija, taj susret omogućili su mi Zvonimir Boban i otac Bojana Krkića. Oni su me odveli do igrača i tako su nastale fotke koje i danas čuvam doma - kaže Josip.

I dodaje, naravno:

- Odmah nakon utakmice nekoliko sam puta pogledao taj gol. Mnogo bolje izgleda na televiziji... Vidio sam taj prostor između dva igrača, ušao i zabio - kaže nam Josip.

Graničar je izgubio 2-1, no do 60. minute bila je to ravnopravna borba.

- Poslije 60. minute su nas počeli hvatati grčevi, nismo imali snage. Ali do tada smo bili ravnopravni. Bi li koji igrač Graničara mogao igrati u Hajduku? Sto posto! Mislim da mi imamo igrača koji bi bez problema mogli igrati u Prvoj HNL, uključujući Hajduk - kaže Jole.

Županja je grad, kaže Josip, u kojem je podjednako mnogo dinamovaca i hajdukovaca. On nije među njima.

- Navijam za Dinamo i Hajduk u Europi, ali nisam navijač niti jednoga kluba. Ja sam dijete Graničara.

Nakon utakmice nije uspio uloviti dres kao uspomenu.

- Htio sam dres jednog igrača Hajduka, ali svi su brzo pobjegli u svlačionicu. Nakon utakmice došli su nam Hari Vukas, trener Hajduka, i Mario Stanić te čestitali na borbi, ali mi je žao što nisam razmijenio dres - kaže Josip.

Eh, da se vratimo Messiju. Josip se fotkao s Messijem, koji mu je nešto i rekao.

- Pitao me igram li nogomet i za koga igram. Rekao sam mu: ‘Za Graničar iz Županje’. To mi je bio najdraži trenutak, do ovoga gola Hajduku. To je nešto neopisivo, pamtit ću ovo cijeli život - priča nam Josip Lotar.

Naravno, nakon sjajne igre i gola Hajduku možda se jave i menadžeri.

- Baš sam o tome razmišljao. San mi je jednog dana zaigrati u nekom velikom klubu. Javljaju se svi preko Facebooka, valjda će se javiti i koji menadžer, da dođe neka ponuda. Nogomet mi je život, uživam u njemu - kaže Josip, koji trenutačno uživa u vezi s djevojkom Ivom.

No silni zahtjevi i popularnost mogu Ivu učiniti ljubomornom...

- Ha, ha, ne treba se bojati - zaključio je Josip, novi heroj Županje... Dečko, koji cijelu karijeru igra u istom klubu - Graničaru...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom