Obavijesti

Sport

Komentari 250

Ljepotica na Rujevici: Gorica u drami srušila lidera Rijeku!

Ljepotica na Rujevici: Gorica u drami srušila lidera Rijeku!

Ampem je dobio crveni karton u 34. minuti i Rijeka je ostala s igračem manje. Gorica je dominirala od početka, zasluženo stigla do dva gola, a Rijeka ekspresno smanjila pa priredila dramatičnu završnicu

Riječanima je tradicionalno neugodan suparnik... Gorica se takvim pokazala i u 19. kolu HNL-a, iako je u posljednja četiri međusobna dvoboja doživjela četiri poraza. Nogometaši Gorice danas su iznenadili lidera hrvatskog prvenstva i kao gosti svladali Rijeku na Rujevici 2-1 (0-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Goričana

Pokretanje videa...

Slavlje u svlačionici Gorice 01:35

Već su početne minute pokazale da su se gosti na Rujevicu došli nadigravati i tražiti put prema pobjedi. Gorica je mogla do vodstva već u 3. minuti, ali je Toni Fruk na rubu peterca loše zahvatio loptu nakon ubačaja Kristijana Lovrića i tako upropastio odličnu priliku.

Samo minutu poslije Fruk je nesretno ozlijedio koljeno, zbog čega je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Iranac Delfi koji će se pokazati pravim "džokerom" s klupe za gostujućeg trenera Krunoslava Rendulića.

Već u 10. minuti Delfi je pokazao svoje umijeće kad je nakon prodora opalio s ruba kaznenog prostora, ali je lopta pogodila stativu. Isti je igrač sedam minuta poslije izborio slobodan udarac na rubu šesnaesterca. Izvođač je bio Kristijan Lovrić čiji je odličan udarac još bolje obranio domaći golman Nediljko Labrović.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Gorica odigrali utakmicu 19. kola Prve lige na Rujevici

Iz minute u minutu redale su se opasne situacije pred golom domaće momčadi. U 20. minuti pucao je Musa s 25 metara, ali je Labrović opet obranio. Minutu poslije je isto učinio s udarcem Babeca, a u 32. minuti još je jednom zaustavio Delfija.

Dvije minute poslije nove muke za riječkog stratega Gorana Tomića. Ampem je zbog opasnog starta na Mitroviću zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju, ionako inferiornu momčad, s igračem manje. Rijeka je u prvom dijelu ostala bez ijednog udarca na gol, što na Rujevici nije zabilježeno.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Gorica odigrali utakmicu 19. kola Prve lige na Rujevici

Brojčanu prednost Gorica je iskoristila u drugom poluvremenu.

Vodeći pogodak za goste postigao je razigrani i rastrčani Kristijan Lovrić. Sjajno je na 20-ak metara prsima primirio jedan ubačaj s desne strane, u primanju se oslobodio svog čuvara i iz prve potegnuo desnom nogom. Lopta je završila u donjem desnom kutu pokraj nemoćnog Labrovića, najzaslužnijeg što je do tog trenutka Rijeka još uvijek bila u rezultatskoj ravnoteži.

Gorica je udvostručila vodstvo u 76. minuti nakon još jedne odlične akcije. Mitrović je odličnom loptom izbacio Delfija koji je ušao u kazneni prostor i vanjskim dijelom kopačke poslao loptu pokraj istrčalog Labrovića.

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Gorica odigrali utakmicu 19. kola Prve lige na Rujevici

Nadu Riječanima vratio je Josip Drmić u 78. minuti. Najbolji strijelac Riječana ukrao je loptu na 30 metara od gola Steenvoordenu, sjurio se sam prema Kotarskom i poslao loptu pokraj njega za smanjenje prednosti gostiju.

Riječani su pokušali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli ugroziti gostujućeg golmana, dok su Goričani imali još nekoliko situacija za povećanje prednosti. Najbolju priliku propustio je Fran Brodić u 90. minuti, kad je ostao sam ispred Labrovića, ali je s deset metara prebacio gol.

Gorica je potpuno zasluženo došla do pobjede i s 29 bodova se učvrstila na petom mjestu ljestvice. Rijeka je s 37 bodova ostala u vodstvu, ali Osijek ima priliku doći na lidersku poziciju, ako će u nedjelju (13 sati) pred svojim navijačima pobijediti Šibenik.

Poraz Rijeke ide na ruku i Dinamu koji će u nedjelju (17.05 sati) ugostiti Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
19. kolo Prve HNL 17.05 sati , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Drmić 78'
1 : 2
Gorica
Lovrić 64', Delfi 75'
Sortiranje događaja

KRAAAAAAJ!

Gorica je srušila Rijeku na Rujevici!

90+3'

Nezgodna lopta Murića završila je u vanjskoj strani mreže!

Igrat će se tri minute nadoknade.

90'

Janković je u igri zamijenio Babeca.

90'

Kakav promašaj Brodića... Nevjerojatno.

Bio je sam na 10 metara, mogao je gađati gdje je htio, ali pucao je nebu pod oblake. Težak promašaj.

Komentari 250