Obavijesti

Sport

Komentari 1

Drožđek: Majer i ja smo kao klinci rasturali ljeti na Ugljanu

Drožđek: Majer i ja smo kao klinci rasturali ljeti na Ugljanu
1

Majera poznajem otkad znam za sebe. Kao klinci smo proveli ljeta i ljeta na Ugljanu. Već tada smo „španali“ kao veliki. Nakon karijere želim producirati elektronsku glazbu, uzor mi je Martin Garrix, kaže Drožđek

VIDEO

Nogometaši Varaždina u 7. kolu 1. HNL ugošćuju zagrebački Dinamo. Zagrepčani u Varaždin dolaze nakon plasmana u skupine Europske lige.

Jedna od glavnih uzdanica u redovima momčadi Samira Toplaka je Domagoj Drožđek (24). Krilni napadač prije tri sezone bio je najbolji strijelac 2. HNL. Uslijedio njegov transfer u zagrebačku Lokomotivu, da bi na početku prošle godine stigao u svoj Varaždin na posudbu.

Pogledajte video: Dinamovci putuju

Pokretanje videa...

Dinamo u Budimpešti 01:11

On i momčad Varaždina nakon koronastanke prošle sezone bili su pravi hit prvenstva. Drožđek je svojim golovima rješavao susrete, no ove sezone još nije tako dobro namjestio nišanske sprave.

-  Ma ne opterećujem se uopće golovima. Bilo je prilika, no jednostavno nedostajalo je malo koncentracije. Nisam bitan ja, već cijela momčad. Bit će sigurno još golova - rekao nam je Domagoj Drožđek koji je karijeru započeo u Varteksovoj školi nogometa, a kao 13-godišnjak otišao je u Dinamo. Tamo se zadržao tri godine.

- Bilo mi je lijepo u Dinamu. Imao sam izvrsne trener i suigrače. Mnogo sam napredovao. Iz Dinama sam otišao kao slobodan igrač, budući da me za zagrebački klub nije vezao nikakav ugovor - dodao je Drožđek koji je kao 16-godišnjak otišao u Borussiju iz Dortmunda.

Zagreb: Susret GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 23. kolu Prve HNL

'Nakon karijere želim biti DJ'

Dogurao je do druge momčadi bundesligaša.

- To je bila neka druga dimenzija. Biti blizu igrača kao što su Reus, Lewandowski…, to je bilo nešto neprocjenjivo - dodaje Drožđek koji je 2016. godine vratio u Varaždin kao slobodan igrač.

Osim što je Drožđek apsolutno posvećen nogometu, njegova strast je elektronska glazba. Od malena svira bubnjeva, a nakon karijere želi producirati elektronsku glazbu.

- To je nešto čime se želim baviti nakon karijere. Uzor mi je Martin Garrix, no želim pričati o nogometu, a to ostavljam za razgovor poslije nogometne karijere - smije Drožđek kojem je nogomet u fokusu.

Varaždin i Osijek sastali se u 5. kolu HT Prve lige

'S Majerom sam ljetovao na Ugljanu'

- Sad sam fokusiran na to da zabijem Dinamu, a ne da „napravim“ hit - jasan je Drožđek koji iz sadašnje momčadi Modrih ima tri prijatelja. Riječ je o Lovri Majeri (22), Kristijanu Jakiću (23) i Luki Ivanušecu (21).

- Majera poznajem otkad znam za sebe. Zajedno smo kao klinci proveli ljeta i ljeta na Ugljanu. Već tada smo „španali“ kao veliki. S Jakićem i Ivanušecom sam se sprijateljio kad sam stigao u Lokomotivu. Sva trojicu su odlični momci i nogometaši - rekao je Drožđek se nada da njegovi prijatelji neće biti na pobjedničkoj strani u nedjelju.

- Svaka im čast, ali nadam se da ćemo mi slaviti u nedjelju. Dinamo je najkvalitetniji u ligi, ali ako ćemo biti pravi i dugo ih držimo u neizvjesnosti, imamo šanse - zaključio je Varaždinac.

Danas, na suprotnoj strani bit će mu prijatelj iz djetinjstva, Lovro Majer. Na fotografiji su upravo njih dvojica kako igraju nogomet na Ugljanu. Lovro je s loptom, Domagoj, ako to tako možemo nazvati, u živom zidu. I jedan i drugi veliki su talenti i gledatelji će uživati. Ono što je počelo na Ugljanu kao dječja igra, danas je ozbiljan nogomet. Dva virtuoza i dva velika prijatelja, dječački zaigrana kao nekad ljeti na otoku Ugljanu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve