Obavijesti

Sport

Komentari 4

"Državo, plati im trodnevni ili čak trotjedni izlet u Rio..."

"Državo, plati im trodnevni ili čak trotjedni izlet u Rio..."
1

Kao što škola nagradi izletom razred koji sakupi najviše starog papira ili boca, tako Hrvatska sve koji su se kvalificirali za Rio treba nagraditi trodnevnim ili čak trotjednim izletom u Brazil

VIDEO

Da se na općenito olimpijskim igrama prodaju sportaši, ne bi bilo problema s financiranjem priprema i putovanja. Međutim, iako nije lako vidljiv, kao profit u nogometu, postoji čisto financijski interes da Hrvatska svojim rekreativcima plati putovanje u Brazil. Da krajnje banaliziram, kao što škola nagradi izletom razred koji sakupi najviše starog papira ili boca, tako Hrvatska sve koji su se kvalificirali za Rio treba nagraditi trodnevnim ili čak trotjednim izletom u Brazil.

Uzmimo slučaj pukog rekrativca. Mene. Uništavao sam se lošom hranom, nadebljao sam se na 134 kile. Previše i za dvometraša. Grabio sam prema infarktu, moždanom i svim bolestima zbog kojih biste svi vi moje liječenje plaćali višestruko više nego što sam uplatio i nego što ću uplatiti u zdravstveno osiguranje.

Na vrijeme sam se počeo rekreirati, paziti što i koliko jedem. Poslije sredine četrdesetih zdrav sam i, kažu moji prijatelji, izgledam bolje nego ikad prije. Naravno da ne tražim da država sufinancira moje planinarske izlete niti da mi plaća opremu za hodanje po gradu. Iako mislim da bi studija pokazala kako je državi financijski opravdano svim bucama koje se popnu na Sljeme ili se bilo kako rekreiraju platiti grah.

Manje koštaju porcije graha nego liječenje. Međutim, ne samo zato što postoje pravilnici koje treba poštovati (da ne postoje, trebalo bi ih napisati), nego naprosto zbog materijalne koristi za sve nas svima koji su se plasirali u Rio država treba platiti turistički izlet u Brazil. Makar se već sad znalo da će neki od njih biti zadnji. Ne samo kandidatima za medalje, ama baš svima treba platiti putovanje.

Djecu, a ponekad i odrasle, treba privoljeti da rade za svoje dobro. Ako drukčije ne ide... Mora postojati makar nekakva nagrada za djecu i roditelje koji žele što dalje od nogometa i usporedivih sportova. Vidjeti svijet je prekrasna nagrada. Tko ne plati djeci da se bave sportom, platit će, višestruko, troškove njihova liječenja. I, državo, samo nemoj reći da nemaš komu “uštipnuti” da bi to malo sportaša otišlo u Rio.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače