Obavijesti

Sport

Komentari 9

Duje Čop: Tako je to kad dođe trener koji mi napokon vjeruje

Duje Čop: Tako je to kad dođe trener koji mi napokon vjeruje
3

Duje Čop zabio je dva gola Fiorentini i sad se više ne čini nemogućim ostanak u najjačoj talijanskoj ligi. Cagliari je upisao tri boda nakon četiri uzastopna poraza

VIDEO

Cagliari je nizao poraze i remije, tonuo na ljestvici Serie A, na klupi su otkaze dobivali iskusni treneri Zola i Zeman, navijači su prosvjedovali i napadali igrače i činilo se kako momčadi sa Sardinije nema spasa. 

Uoči gostovanja u Firenci, gdje nisu pobijedili pune 43 godine, čelnici kluba povjerili su momčad malo poznatom treneru iz omladinske škole Gianluci Festu, koji je samo trebao privesti sezonu kraju. No on nije mislio tako. Mobilizirao je sve igrače, odveo ih u karantenu, zabranio im sve kontakte, u njima probudio inat i nadu, te što se pokazalo ključnim, u momčad vratio Duju Čopa, koji je zabio dva gola za vrijednu pobjedu. 

S dva gola Duje Čop vratio je Cagliariju nadu u opstanak, koju su praktično već bili izgubili, jer je zadnju pobjedu momčad sa Sardinije upisala davnog 24. siječnja protiv Sassuola. I tada je za pobjedu zabio, pogađate, Duje Čop. 

- Trener Zeman mi nije vjerovao, nisam bio niti u jednoj njegovoj kombinaciji, ali ja sam vjerovao u sebe i uvijek davao maksimum na treninzima. Pokazao sam puno puta u karijeri da me ništa ne može uzdrmati, da sam mentalno jak, i to mi se sada vratilo - kazao je junak Cagliarijeve pobjede, koji je na najbolji mogući način zahvalio treneru na ukazanom povjerenju. 

- Nisam ga ranije poznavao, ali očito je gledao moje igre i vjerovao da mogu zabiti. Presretan sam zbog dva gola, ali još i više zbog bodova, kojima smo preskočili Cesenu na pretposljednjem mjestu ljestvice Serie A. Pokazali smo da smo još živi - kaže samouvjereni Čop, kojeg je pohvalio i trener. 

- Poput sokola je vrebao prvi gol i majstorski ga zabio, te nam otvorio vrata važnoj pobjedi. 

Cagliari je upisao tri boda nakon četiri uzastopna poraza, a to je bila ujedno i prva pobjeda, nakon 11 sušnih utakmica. S obzirom da je Duje zabio i za pobjedu nad Sassuolom, može se slobodno reći da kad Duje zabija, Cagliari pobjeđuje. Zabio je tri gola u Serie A, te donio svojoj momčadi šest bodova.  

- Novi trener uveo je i novi stil igre, ne srljamo više kao prije, igramo oprezno, a nas trojica u napadu možemo svakome zabiti. Sedam bodova smo iza zone spasa, čini se puno, no ako ovako nastavimo igrati, možemo se spasiti. Još je sedam kola do kraja, 21 bod je u igri, a u Serie A svatko svakoga može dobiti. U srijedu nas u Veroni čeka Chievo i idemo potvrditi ova tri boda - rekao je Duje Čop.

Prvu čestitku nakon suigrača na terenu, Duje je dobio od bivšeg suigrača Milana Badelja. 

- Miki je krasan momak, znamo se od ranije, uvijek je bio dobar prema meni u Dinamu i njegova mi čestitka puno znači. Drago mi je da je dolaskom u Fiorentinu opet našao sebe, igra u sjajnoj formi, sve ide preko njega... Kazao je da su malo umorni od polufinala Europske lige i utakmice s Dinamom iz Kijeva, ali nas to nimalo ne zanima. Iskoristili smo priliku i sad idemo po nove bodove za opstanak. Ako smo mogli pobijediti ovako jaku Fiorentinu na njihovom terenu, možemo bilo koga - dodao je Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'