Obavijesti

Sport

Komentari 70

Mario, baš si bio hrvatski 'paša'

Mario, baš si bio hrvatski 'paša'

Mario Pašalić bio je igrač utakmice, a odmah blizu njega su opet sjajni Livaković, strijelac Brekalo i dva debitanta Bradarić i Budimir. Debitanti su u asistirali za golove. Naš najslabiji igrač bio je Duje Ćaleta-Car

VIDEO

Nakon lošeg rujna i poraza od Portugala i Francuske, listopad je počeo dobro. Mario Gavranović zabio je za vodstvo Švicarske, ali je viceprvak svijeta preokrenuo rezultat i pobijedio 2-1. Hrvatska je treći put u povijesti pobijedila Švicarsku, a ovo nam je bila prva pobjeda protiv Švicaraca nakon dugih 80 godina. Mario Pašalić bio je igrač utakmice, a odmah blizu njega su opet sjajni Livaković, strijelac Brekalo i dva debitanta Bradarić i Budimir. Debitanti su u asistirali za golove.

Pokretanje videa...

Hrvatska trenirala u punom sastavu 02:15

Dominik Livaković 7 - Još jedna sjajna partija našeg Livija. Imao je opet nekoliko odličnih obrana, a svakako je najbolja ona u situaciji jedan na jedan suigraču iz Dinama Mariju Gavranoviću.

Filip Uremović 6 - Bio je puno sigurniji na poziciji desnog bočnog nego prošloga mjeseca protiv Francuske. Nekoliko je puta dobro došao i naprijed. Ovom si je partijom možda kupio mjesto u prvih 11 i za utakmicu protiv Švedske. Odradio dobrih sat vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domagoj Vida 6 - Bio je puno sigurniji od Ćalete. Kapetan je odradio dobar posao, bio je siguran u puno duela. Od njega smo u reprezentaciji naviknuli na dobra izdanja.

Duje Ćaleta-Car 5 - Duje Ćaleta nije igrao izgledao kao "car" na travnjaku, pogotovo prvo poluvrijeme. Mario Gavranović mu je dva puta pobjegao, jednom je Ćaletu spasio Livaković, a drugi put je Gavranović zabio. Nedopustivo je da stoper od tako lucidnog centarfora stoji metar-dva, a baš je tako bilo kod Gavranovićeva gola.

Dario Melnjak 6 - Protiv Francuske je bio slab, s razlogom smo ga kritizirali, ali ovo je bilo puno bolje izdanje. Nije Melnjak puno ispadao u obrani, a bio je dobar prema naprijed. Uostalom, namjestio je zicer Bruni Petkoviću.

Milan Badelj 6 - Prolazio je puno testiranja, jako se potrudio da bude dio reprezentacije za tri listopadske utakmice. Odradio je prvo poluvrijeme i odradio je solidan posao. Zaslužio je veznjak Genoe prolaznu ocjenu za izdanje u St. Gallenu.

Mateo Kovačić  5,5 - Bio je jako dobar protiv Francuske, a sad je opet to bila samo jedna prosječna partija veznjaka Chelseaja. od Matea očekujemo da bude lider kad na terenu nema Luke Modrića. Ništa posebno, moralo je biti bolje

Josip Brekalo 7 - Došao je u Švicarsku dan prije utakmice priključio se posljednji, Wolfsburg nije bio sretan s njegovim dolaskom u St. Gallen. Brekalo je bio na desnom krilu, a zabio je na lijevoj strani, lijevom nogom. Sjajna golčina, zabio je Josip i drugu utakmicu zaredom. Odlično njegovo izdanje. 

Mario Pašalić 7,5 - Igrao je iza napadača, na poziciji centralnog veznog, istoj onoj poziciji na kojoj igra u Atalanti. Sudjelovao u akciji kod prvoga gola, a onda zabio drugi. Budimiru je dao loptu na krilo, a onda je dotrčao i zabio gol. Sjajno njegovo izdanje, prvijenac u "kockastom". Mario Pašalić je baš bio "paša".

Domagoj Bradarić 7,5 - Bio je to njegov debi za reprezentaciju. Nije igrao na lijevom boku, već na lijevom krilu, a dojam je bio odličan. Imao je jednu priliku, sjajno je asistirao za gol Brekalu. Debi iz snova za beka Lillea. 

Bruno Petković  5,5 - Počeo je akciju za izjednačujući gol i tako je barem malo ispravio lošu reakciju u velikoj prilici. Igrač Brunine klase mora zabiti gol sa 6-7 metara, bila je to odlična prilika, a on je promašio cijeli gol za dva metra. 

Marcelo Brozović od 46. minute 6 - Marcelo kao i uvijek odradi posao u vezi. Tako je bilo i u drugom poluvremenu kad je ušao u igru. Pokrenuo je mnoge akcije.

Marko Rog od 56. minute - 5,5 - Marko je dobio više od pola sata. Odradio je solidan posao nakon ulaska u igru. 

Ante Budimir od 57. minute 7 - Ante je bio odličan. Prije nekoliko je dana riješio klupski status, potpisao je za Osasunu do kraja sezone, a u ovoj je utakmici pokazao kako je dobro napadačko rješenje za reprezentaciju. Bio je to njegov debi, a ostavio je odličan dojam kao i Bradarić. Sjajno je asistirao za pobjednički gol Pašaliću.

Tin Jedvaj od 62. minute 5,5 - Ušao je pola sata, jednom je ispao na svojoj desnoj strani, ostalo je bilo solidno i dobro. Vidi se da u Bayer Leverkusenu ne igra na početku sezone, traži se, Tin. 

Luka Modrić od 75. minute - igrao premalo za ocjenu 

Ivan Perišić od 75. minute - igrao premalo za ocjenu

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi