Obavijesti

Sport

Komentari 3

Duvnjak: Ako mislimo dobiti Mađare, moramo biti puno bolji

Duvnjak: Ako mislimo dobiti Mađare, moramo biti puno bolji
1

Nisam odigrao utakmicu od 26. prosinca, neobično dugo za mene u ovoj fazi sezone... Ali dobro se osjećam, ozljeda je riješena, ohrabrio nas je Domagoj Duvnjak bez kojeg je sve puno teže

VIDEO

Na kraju priče s očekivanim raspletom potpuno zadovoljan nije bio nitko. Ni hrvatski izbornik Željko Babić, ali ni saudijski Nenad Kljaić. Pokušao je, napravio sve što je bilo u njegovoj moći, ali više od pristojnog poraza nije mogao izvući.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, a mi... Igrali smo koliko smo mogli. Pokušavam nešto napraviti s igračima koje imam na raspolaganju, ali naravno da je bilo jasno da je Hrvatska favorit, što je na kraju i pokazala. Nemamo mi ni izbliza tu kvalitetu, to iskustvo, ovo je ipak realnost - kazao je Kljaić.

Onako usput, prije nego što su se mikrofoni upalili, požalio se što nije mogao odraditi pripreme kakve je zamislio, što mu je najbolji igrač Alsalem, dečko s brojem 57 na leđima, bio ozlijeđen pa nije prošao cijele pripreme... No dobro, ovo ionako nije bila utakmica u kojoj je Saudijska Arabija mogla računati na nešto posebno, takve će biti one protiv Čilea i eventualno Bjelorusije. Ovo poglavlje je zatvoreno, sad ide dalje. I Kljaić i Hrvatska.

- Želim Hrvatskoj sve najbolje, puno sreće u nastavku turnira - kazao je još Neno, pozdravio se s kolegom Babićem i svojim bivšim igračem Zlatkom Horvatom pa otišao svojim putem.

A svojim putem, zacrtanim, nastavlja i Hrvatska. Za početak nije bilo idealno, daleko od toga, ali to je ta čuvena prva utakmica, pa još kad dođe protivnik protiv kojeg je teško biti potpuno unutra...

- Je, bilo je nezgodno, mali su, brzi, nepredvidljivi, nije bilo lako ni braniti protiv ovakve momčadi. Ali dobro, važno je da smo uzeli te prve bodove. Šteta što se nismo ranije uspjeli odvojiti, što već u prvom poluvremenu, kod onih četiri, pet razlike nismo zabili neke zicere i jednostavnije to riješili, ali važno da je sve završilo bez posljedica - kazao je Filip Ivić, koji se odmah okrenuo Mađarskoj u subotu navečer:

- Čeka nas jako teška utakmica, izuzetno je važno pobijediti Mađarsku, tu ne izgubiti bodove, kako bismo lakše došli do tog prvog ili drugog mjesta u skupini.

Branio je Fićo najveći dio utakmice, Ivan Stevanović ovaj mu je put čuvao leđa.

- Imamo neki svoj dogovor, po njemu sam ja danas branio, a sutra ćemo vidjeti kako će biti. Što se mene tiče, osjećam se OK, mislim da je i bilo OK, samo treba nastaviti dalje - kazao je Ivić, koji je po službenoj statistici skupio pet obrana, no mi smo mu nabrojali sedam.

Na istim brojkama vrtio se i Domagoj Duvnjak. Sedam šuteva, pet golova. I traženje pravog osjećaja nakon ozljede.

- Nisam odigrao utakmicu od 26. prosinca, neobično dugo za mene u ovoj fazi sezone... Ali dobro se osjećam, ozljeda je riješena i vjerujem da će biti sve u redu i dalje - kazao je Duvnjak, usput se složivši da je na startu bilo više muke nego što se očekivalo.

- Je, iako mislim da smo dobro počeli, stvorili neku razliku... I onda upali u tu neku crnu rupu, počeli smo nizati tehničke pogreške, gubili se u nekim duelima 'jedan na jedan'. Zato je bilo samo jedan razlike na poluvremenu. Tu nas je čak i Fićo držao, on je zaslužan što smo uopće vodili. U drugom dijelu bilo je bolje, ali opet smo puno griješili - kritičan je bio Duvnjak, ali znao je i zašto je kritičan.

- Čeka nas puno teža utakmica, moramo biti puno bolji. Mađari su iskusna momčad koja igra jako dobar rukomet, s odličnim Laszlom Nagyjem... Moramo puno, puno bolje igrati ako mislimo to dobiti. Spremali smo se već za njih, pripremit ćemo još, a ostalo je i sasvim dovoljno energije - najavio je kapetan.

Drukčije ni ne smije biti, jer ogled s Mađarima odavno je označen ključnim, možda i najvažnijim u prvom krugu.

- Sami smo si krivi, ali činjenica je da smo se istrošili više nego što smo planirali. Oni će imati nekoliko sati više za odmor, ali imali su i daleko težu utakmicu protiv Nijemaca. Treba se dobro odmoriti, povećati disciplinu u igri, koncentraciju, i sve će biti dobro - uvjeren je Luka Stepančić, jedan od šutera koji su ostali dužni nakon prvoga dana.

- Moramo svi biti puno bolji, ali već se toliko puta pokazalo da protiv boljih momčadi i mi igramo bolje. Ako ništa drugo, bolje je krenulo nego na Olimpijskim igrama, barem imamo ta dva boda - kazao je Stepančić i dodao:

- Od prvog dana priprema apostrofirali smo Mađare kao utakmicu broj jedan. Dobri su, opasni, ali vjerujem da smo u stanju to riješiti u našu korist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...