Obavijesti

Sport

Komentari 79

Duvnjak je prvak Europe! Kiel srušio Barcelonu i sve prognoze!

Duvnjak je prvak Europe! Kiel srušio Barcelonu i sve prognoze!
5

Nakon osam godina Kiel je opet osvajač Lige prvaka! Domagoj Duvnjak i društvo u finalu su pobijedili Barcelonu Luke Cindrića 33-28 i četvrti put u povijesti postali prvaci Europe

Nikad ne podcjenjuj srce šampiona, rekao je jednom Rudy Tomjanovich. A nema veće greške u rukometu od toga da podcijenite šampiona kakav je Kiel. Rukometni Final Four u Kölnu donio je još jednu veliku priču, donio je Kielu četvrti naslov prvaka Europe suprotno svim prognozama i prvi nakon osam godina.

Domagoj Duvnjak slavi svoj drugi naslov Lige prvaka, ali prvi kao kapetan. Prije sedam godina iznenadio je sve s HSV-om uz pomoć Lackovića i Vorija. I tada je u finalu sredio Barcelonu. Barcelonu kojoj je ova godina trebala biti ta, ali Köln je Köln i ako nismo dosad već naučili da tu favorita nema, onda ni nećemo. Bez pravog Domagoja Duvnjaka, koji je do prije nekoliko dana dva tjedna ležao u krevetu, bez čovjeka za obranu Horaka, bez Bilyka kojeg nema od početka sezone, bez Magnusa Landina... Sve je to Kiel, s nekoliko anonimaca na klupi, pretvorio u prednost protiv Barce kojoj i kad čovjek misli da ima sve, opet nešto nedostaje. I tako već pet godina. Decimu će i dalje čekati do nove prilike.

EHF FINAL4 Men

Prije samo mjesec dana Barca je u tjedan dana dobila Kiel s ukupnih +10. No tu su vrijedila druga pravila, a Kiel je u Kolnu uspostavio svoja obranom u kojoj su tradicionalno dominirali Pekeler i Wiencek, a kada je Sagosen već u desetoj minuti dobio drugo isključenje, i Duvnjak. Barca nije mogla nikako naći svoju lakoću zabijanja, ni Mem, ni Cindrić, ni Palmarsson. Teško je išlo Barci, a nije bilo ni pomoći s gola kakvu je dan ranije lansirao Moller.

I Kiel je jurio, u 19. minuti i do 13-9. Sagosen i Ekberg nosili su napad, dok kod Katalonaca takvog čovjeka nije bilo. Pa kada bi se Barcelona približila, opet je Kiel reagirao. Onda se u drugom poluvremenu razbranio Landin, a kada u finalu imate takvog, onda je sve lakše. I postalo je, od 21-19 Španjolci nisu bili bliže jer Landin nije dao, a kad netko ne da Barci jako dugo, onda ni ne znamo, zapravo, kako reagira. I to je bila prednost Kiela koju ni ta svemoćna Barca nije mogla stići, završilo je s najvećih +5.

EHF FINAL4 Men

I s peharom u Duvnjakovim rukama. Kakva godina za hrvatskog kapetana... Bravo, majstore!

Liga prvaka, finale:

Kiel - Barcelona 33-28 (19-16)

Kiel: Landin (14 obrana), Quenstedt; Duvnjak, Weinhold 5, Ekberg 8, Pekeler 4, Zarabec 1, Reinkind 1, Wiencek 2, Voigt, Sagosen 7, Dahmke 5, Sunnefeldt, Ehrig, Wager, Ciudad Benitez

Barcelona: Moller (1 obrana), De Vargas (10 obrana); Entrerrios 1, Sorhaindo 1, Dolenec, Palmarsson 1, Arino 4, Cindrić 3, N'Guessan, Dos Santos, Janc, Fabregas 3, Gomez Abello 10, Mem 4, Frade, Pascual Garcia

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE LIGE PRVAKA 20:30 , KOLN
Kiel
33 : 28
Barcelona
Sortiranje događaja
60'

Kraaaaaaaaaaaaaaj! Kiel je novi prvak Europe, ukupno četvrti put i prvi nakon 2012. Iako su sve prognoze išle u smjeru Barcelone, Kiel je pokazao srce šampiona, a Domagoj Duvnjak drugi put na krovu je Europe.

58'

I sada bi to trebalo biti to. Duvnjak je našao Pekelera, njega gurnuo Dos Santos za sedmerac i isključenje. Ekberg je zabio osmi put za +4 dvije i pol minute prije kraja!

57'

Je li ovo bila zadnja nada za Barcelonu? Sa sedam metara Aleix je pogodio gredu tri i pol minute prije kraja. Kiel ima 29-26 i loptu!

54'

Uh, malo nas je preplašila ova situacija. Zaletio se Duvnjak na šut, ušao je u njega Dos Santos i ostao je Duvnjak nekoliko trenutaka na podu ležati u poziciji koju ne želimo gledati, no brzo je ustao, srećom. Kiel ima 28-24!

52'

Mogao je Kiel prelomiti utakmicu nakon ove Landinove serije, no dosta je uprskao Zarabec, pa je Jicha sada odlučio na sigurno, za Duvnjaka u napadu!

Komentari 79