Sport

Komentari 5

Dva stravična pada skijašica: Čuli su se jecaji i plač na stazi

Dva stravična pada skijašica: Čuli su se jecaji i plač na stazi

Norvežanka Kajsa Vickhoff i Austrijanka Rosina Schneeberger pale su na sličan način. Zakačile su vrata jednom nogom, ali tako da ih nisu mogle iščupati dok im je druga skija već išla prema naprijed

Osim današnjeg veleslaloma u Banskom u muškoj konkurenciji gdje je naš Filip Zubčić imao ogromnu pogrešku koja ga je koštala boljeg od 14. mjesta na kojem je završio utrku, vozio se i ženski super-G u Val di Fassi

Pobjedu Talijanke Federice Brignone zasjenile su teške ozljede dviju skijašica. 

Norvežanka Kajsa Vickhoff i Austrijanka Rosina Schneeberger pale su na sličan način (ne na istom mjestu), a skijašice su od bolova jecale i plakale prema čemu se odmah vidjelo da se radi o teškim ozljedama.

- Ne mogu ovo ponovno gledati - rekao je jedan strani komentator što možemo čuti na videozapisu.

Obje skijašice zakačile su vrata jednom nogom, ali tako da ih nisu mogle iščupati dok im je druga skija već išla prema naprijed, odnosno prema dolje. Obje su, navodno, pretrpjele frakturu potkoljenice te su helikopterom prebačene u bolnicu.

Brignone je pobijedila s 59 stotinki boljim vremenom od Gut-Behramija, dok je treća bila također Švicarka Corinne Suter (+0.72). Za Brignone, ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa lani, ovo je prva pobjeda ove sezone, a 16. u karijeri čime se izjednačila s dosad najboljom talijanskom Deborah Compagnoni.

Najčitaniji članci