Obavijesti

Sport

Komentari 14

Dvaput išao pod nož, ali nije se predavao: Ne mogu biti sretniji

Dvaput išao pod nož, ali nije se predavao: Ne mogu biti sretniji
1

Nije loše to bilo, vidim kod njega trud. Bilo je solidno izdanje, ali on to može puno bolje, rekao je trener Anderlechta o Marku Pjaci poslije pobjede nad Eupenom...

VIDEO

Ljeto 2016. Hrvatski nogomet i Dinamova škola iznjedrili su novog talenta koji je na Europskom prvenstvu u Francuskoj bio hrvatski joker. Jak na nogama, okomit, brz kao strijela i njih za gol, sposobnosti su koje nisu prošle nezamijećeno. Pa čovjek se igrao sa Španjolcima, bivši izbornik Ante Čačić ga je protiv Portugala prekasno uveo i uvijek smo se pitali bi li bilo drugačije da ga je ranije stavio.

Pokretanje videa...

01:23

Govorimo o Marku Pjaci koji je te 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus za rekordnih 23 milijuna eura. Bio je naš dijamant, predviđale su mu se najveće stvari, a čim pomalo škrta na džepu 'stara dama' toliko izdvoji za vas, onda znate da se nešto veliko sprema.

Juventus v Udinese - Coppa Italia -  Round of Sixteen - Allianz Stadium

Nažalost, prošle su četiri godine, sada je u Anderlechtu na novom početku, a pao je za dvije stepenice niže od onoga gdje je bio 2016. godine. Agonija je počela 2017. godine u Tallinnu kada mu je puknuo prednji križni ligament na prijateljskoj utakmici protiv Estonije, vadio se, nakon mukotrpnog oporavka pokušao se izvaditi na posudbama u Schalkeu i Fiorentini, a onda opet taj prednji križni.

Dvaput u samo godinu dana, pretežak udarac za mladog nogometaša koji je tek trebao stasati, veliki udarac za samopouzdanje i psihu.  Ali i ovaj put se vratio. U siječnju je u Kupu protiv Udinesea odigrao prvu utakmicu nakon deset mjeseci, a onda ga je Juve poslao u belgijski Anderlecht.

Htio ga je Cagliari, htjeli su ga još neki talijanski prvoligaši i Dinamo, a on se odlučio na iznenađenje. Mnogi su ostali bez teksta, zašto Belgija koja je za stepenicu, dvije niže u odnosu na Italiju? Isto pitanje pitali su se i navijači Anderlechta. Zašto dovoditi stranog igrača od 24 godine na posudbu od šest mjeseci, a imaš svoje mlade igrače koje moraš razvijati da bi prodao? Puno nelogičnih stvari rojilo se po glavama mnogih, ali Marko i Anderlecht su očito znali nešto više.

Juventus v Udinese - Coppa Italia -  Round of Sixteen - Allianz Stadium

Htio je klub u kojem će igrati, a pitanje je bi li mu to u Serie A bilo zagarantirano.

Ta agonija polako dolazi kraju, napokon rekli bismo. Skuplja sve više minuta, polako vraća taj osjećaj igre, a prekinuo je i post dug godinu i pol.

Pjaca je u pobjedi protiv Eupena (6-1) u nedjelju zabio prvi gol nakon 22. rujna 2018. godine i SPAL-a. Njegov suigrač sjajno je prošao po lijevoj strani, a Pjaca je to samo pospremio u praznu mrežu.

Video možete pogledati OVDJE.

- Sjajan osjećaj, baš sam sretan. Prvi gol nakon ozljede, i to ovdje u Anderlechtu. Ne mogu biti sretniji i nadam se da ću tako i nastaviti. Sjajna utakmica, dominirali smo, stvarali puno šansi i zabili puno golova. Bilo je važno vratiti se pobjedama - rekao je Marko.

Još nema tu prodornost, ali bitno je da mu trener Frank Vercauteren sve više vjeruje.

- Nije loše to bilo, vidim kod njega trud. Bilo je solidno izdanje, ali on to može puno bolje - rekao je trener poslije pobjede nad Eupenom. 

U Belgiji je na posudbi do ljeta, a onda će vidjeti kako dalje. Ugovor s Juveom ga veže do 2021. godine i veliko pitanje je što će biti u budućnosti. Teško da će mu talijanski prvak dati novi ugovor, a gaža u Anderlechtu prilika mu je da si osigura možda neki skorašnji transfer.

- Pun sam želje za dokazivanjem, fizički se osjećam jako dobro, ali naravno da top formu mogu dostići samo kroz utakmice; uostalom zato sam i došao ovdje gdje znam da ću dobiti odnosno zaraditi pravu minutažu. Znate da o nekim brojkama i velikim obećanjima nikada nisam volio pričati, pričat ću na terenu gdje i treba - rekao nam je bivši dinamovac nakon dolaska u novi klub.

Solidno je krenuo, a nadamo se da će nastaviti još bolje. Ako tako nastavi, sigurno će biti u užem izboru za odlazak na Europsko prvenstvo. To je igrač koji nam treba i koji nam fali, okomit i prodoran, baš ono što je Marko bio prije te prve ozljede. A držimo fige da u Belgiji vrati svoju staru razinu. Sretan on, sretan izbornik Zlatko Dalić, a zadovoljni i navijači.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića