Obavijesti

Sport

Komentari 126

Dvojba za Dalića: Livaković je sjajan, hoće li ostati 'jedinica'?

Dvojba za Dalića: Livaković je sjajan, hoće li ostati 'jedinica'?
1

Livaković se počeo nametati kao izbor za reprezentativnu 'jedinicu' još otkako se Danijel Subašić povukao iz reprezentacije. Nije Dalić htio raditi velike potrese u reprezentaciji pa je nakon SP-a branio Lovre Kalinić

VIDEO

Zadranin Dominik Livaković (24) proživljava najbolje dane svoje karijere. Briljirao je u pobjedi 'vatrenih' protiv Walesa (2-1) i još jednom pokazao izborniku Zlatku Daliću da ga i ubuduće može uvrstiti u početni sastav bez da se mora brinuti tko će što reći.

Zabio mu je Brooks dalekometnu golčinu, ali ništa tu nije mogao jer su ga suigrači ostavili na streljani. Čak je i kod tog gola bio blizu... Zaustavio je Realovu zvijezdu Garetha Balea, obranio zicer Vaulksu.

 

Tek ulazi u najbolje golmanske godine i ako je ovako branio protiv Balea, tko kaže da ne može braniti tako svakog vikenda na najvišoj razini protiv najjačih europskih klubova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Livaković položio test

Njegov najveći 'krimen' je što brani za Dinamo. Barem u očima nekih koji ga kritiziraju, ali Livaković ih iz utakmice u utakmicu demantira. Sjetimo se samo utakmice Lige nacija protiv Engleske (0-0) gdje je 'modri' golman pobrao naslovne uloge sjajnim obranama. 

Livaković se počeo nametati kao izbor za reprezentativnu 'jedinicu' još otkako se Danijel Subašić povukao iz reprezentacije. Nije Dalić htio raditi velike potrese u reprezentaciji i želio se držati hijerarhije pa je po načelo senioriteta na gol nakon srebra na Svjetskom prvenstvu stavio Lovru Kalinića.

Lovre je prvi dio sezone proveo u Gentu gdje je dvije godine u nizu proglašavan najboljim golmanom belgijske lige, a onda je otišao u Aston Villu. Crni je to period u Lovrinoj karijeri koji traje do danas. Sjetimo se samo debakla u Elcheu i 'šestice' protiv Španjolske... Kalinić ni u Engleskoj nije počeo sjajno, njegova Villa primala je puno golova, a Englezi su očekivali da će hrvatski golman odmah zaključati svoj gol. Ipak su ga platili šest milijuna eura, a oni rezultate žele odmah.

Crni Kalinićev niz

Nije Kaliniću išlo, imao je i dvije neugodne ozljede, a jedinicu u klubu uzeo mu je Jed Steer. Čak 12 utakmica, uključujući i ovu protiv Walesa, presjedio je Kale na klupi. Protiv Mađarske ga je Dalić iako je znao da Lovre nije pravi, a njemu na dušu idu možda i oba gola koja smo primili.

S druge strane, imamo Livakovića kojem nedostaje reprezentativnog iskustva, ali svoje zadatke odrađuje vrlo dobro i njegova karijera u ovom trenutku ima dijametralno suprotnu krivulju od Kalinićeve. Livi raste, iza njega je dobra sezona u Europi, a s Dinamom je uzeo i prvenstvo. I njemu je trebalo da uđe u formu nakon Svjetskog prvenstva. Čak je i propustio nekoliko Dinamovih europskih utakmica pa je uskočio Danijel Zagorac...

GNK Dinamo - HNK Rijeka

Kada se govori o igračima koji će napustiti Dinamo ovo ljeto u prvi plan stavljaju se Olmo, Gojak i ekipa, a Livaković je nekako u drugom planu iako je uz Olma možda i glavni eksponat kluba. 

Pred Dalićem je sad baš teška dvojba. Što ako se Kalinić ustali na golu Aston Ville u Premiershipu (koji je ipak druga dimenzija u odnosu na HNL gdje Livaković brani)? Kome će onda u nastavku kvalifikacija dati prednost? Tri kola već su iza nas, do kraja je ostalo pet utakmica, a Dalić će morati pronaći stabilnu i standardnu jedinicu jer prevelike rošade na golmanskoj poziciji mogle bi biti pogubne na Europskom prvenstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener