Sport

Komentari 21

Dvojica hrvatskih košarkaša se kladila na vlastite utakmice?!

Dvojica hrvatskih košarkaša se kladila na vlastite utakmice?!

Petoricu igrača Graza sumnjiči se da se kladili na utakmice na kojima su nastupali. Među njima su Slovenac, dva Amerikanca i navodno dva hrvatska košarkaša, Marko Car i Matija Poščić...

Hrvatski košarkaši Marko Car (34) i Matija Poščić (34), koji nastupaju za Graz, uhićeni su zbog klađenja na utakmice na kojima su nastupali, piše Večer.

Među petoricom uhićenim su i Slovenac Drago Brčina i još dvojica američkih igrača, Anton Beard i Derrick Jamerson. Klub je sve ekspresno suspendirao.

- Nećemo donositi zaključke. Svjesni smo težine  optužbi, ali prema takvim stvarima je nulta tolerancija. Uprava kluba ograđuje se. Ako je bilo ikakvih sumnjivih radnji, one nemaju veze s klubom - rekao je glavni menadžer UBSC Graza Michael Fuchs.

- Ovo je crn dan za naš klub. Ne možemo predvidjeti štetu koju će ovo nanijeti nama i našem poslovanju, ali klub je žrtva. Zbog istrage, direktor Tomas Kanovsky i ja ne smijemo komentirati detalje, ali prema mojim saznanjima, istraga je ograničena na tih pet ljudi.

Policija je otvorila istragu, a prva saslušanja već su održana.

Marko Car rođen je u Karlovcu, gdje je i počeo igračku karijeru 2002. pa otišao u Split. Pokušao je 2007. na NBA draftu, ali nitko ga nije izabrao. Igrao je i za Osijek, Egaleo, grčki Egaleo, ciparski Engomis, Zadar, Cedevitu, Zagreb, grčki Kolossos, austrijski Panthers Fürstenfeld, talijanski Cuore Napoli, a u Grazu je od prošle godine.

Matija Poščić igrao je za američko sveučilište DePaul, hrvatske klubove Trogir, Kvarner 2010, Slavonski Brod, Zagreb i Šibenku, švedsku Luleu, mađarske klubove Marso, Sopron i MAFC, talijansku Cremonu, španjolski Burgos te britanski Club Antonin Sportif prije nego je lani stigao u Graz.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci