Sport

Komentari 31

Dvostruka mjerila? Slovenac je prije dva tjedna dobio opomenu

Dvostruka mjerila? Slovenac je prije dva tjedna dobio opomenu

Tanka je linija između opomene i diskvalifikacije u tenisu. Lako se to može vidjeti kad usporedite Đokovićev incident s onim Aljaža Bedenea u Cincinnatiju, gdje je lopticom pogodio kamermana

Treće kolo Mastersa u Cincinnatiju, 25. kolovoza ove godine. Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene (31) igrao je meč trećeg kola protiv Rusa Daniila Medvedjeva (24) i izgubio živce nakon što je poslao jednu loptu u mrežu.

Skupljač loptica dao mu je jednu kako bi se pripremio za idući servis, a on ju je napucao na tribinu na kojoj je bio jedan, jedini čovjek.

I da, pogodio ga je.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković trenira u Zadru

Bedene je napucao kamermana koji se nalazio tik uz teren i krenuo se ispričavati. Glavni sudac došao je do njega, a on mu je odgovorio da je u redu. No svejedno je sudac pozvao supervizora kako bi vidio je li to za diskvalifikaciju.

- Jeste li dobro? Što se dogodilo?

- Da. Htio je pogoditi ogradu i pogodio me.

- Nema nikakvih ozljeda?

- Ne, ne, bilo je to slučajno.

Supervizor je odlučio kako je primjerena kazna za Bedenea opomena, a ne diskvalifikacija. Zanimljivo je pogledati tu situaciju u svjetlu nedjeljnog izbacivanja najboljega svjetskog tenisača Novaka Đokovića s US Opena nakon što je lopticom, također nenamjerno, pogodio sutkinju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jer "svako ozljeđivanje igrača, gledatelja i službenog osoblja izvan igre", prema pravilima tenisa, znači diskvalifikaciju.

Čini se kako je tu upravo tanka nit koja razlikuje ova dva slučaja. Bedene je pogodio kamermana u lakat i on je odmah rekao da je u redu, da mu nije ništa i mogao je nastaviti raditi, dok je Đoković sutkinju pogodio u vrat. Ostala je bez zraka, pozlilo joj je i nije mogla nastaviti suditi.

Slovenac nije ozlijedio kamermana, Srbin jest sutkinju i njegovo opravdanje supervizoru kako ona neće morati u bolnicu zbog toga baš i nije nešto s čim bi se trebao braniti. Ali je ovo situacija koja svakako daje još malo ulja na vatru raspravama je li ovo bio prestrog potez. Sa stajališta teniskih pravila nema sumnje: Đoković je opravdano izbačen.

Najčitaniji članci