Obavijesti

Sport

Komentari 244

E, sad je bilo dosta: Razmaženi Lovren odbio se zagrijavati...

E, sad je bilo dosta: Razmaženi Lovren odbio se zagrijavati...
4

Ćiro kaže da ga ne bi izbacio, Otto bi razgovarao, a Kate ga kaznio. Lovrenu je, izgleda, ispod časti biti pričuva Šifi. Ako je tako, onda bolje da ni ne ide na Euro...

VIDEO

Čačić ima potrebu pronaći autoritet, ja je nisam imao. Stoga s Lovrenom mora razgovarati Davor Šuker, probati pomiriti dvije strane i upozoriti sve ostale igrače da se takve stvari ne smiju događati, smatra Ćiro Blažević.

Dva mjeseca uoči Eura atmosfera u reprezentaciji, koja se činila idiličnom, je narušena.

Lovren se naljutio?!

Potez Dejana Lovrena, koji je, vidjevši da neće ući u igru, odbio zagrijavati se, razljutio je Antu Čačića. S razlogom, jer iznad reprezentacije ne smije biti nitko. Ljutit je i Lovren, koji je odmah ugasio svoje profile na društvenim mrežama Instagramu i Twitteru.

O hrvatskom izborniku svatko može misliti što god hoće, no u ovom slučaju nitko mu ništa ne smije zamjeriti. Igrač koji smatra da je iznad reprezentacije, koji odjeven u hrvatski dres odbije izbornikovu odluku, ne zaslužuje biti na popisu za Euro.

- Ante Čačić ima pravo. Ako igrač samoinicijativno odbije zagrijavanje, onda se tu mora nešto promijeniti. Smatram da izbornik mora razgovarati s Lovrenom, jednim pametnim potezom vidjeti zašto je ovaj tako reagirao i upozoriti ga da se više ne ponaša tako. Ako vidi da razgovor nije urodio plodom, ako Lovren misli da se i dalje može tako ponašati, onda ga treba udaljiti iz reprezentacije. To je tako - mišljenje je bivšeg hrvatskog izbornika Otta Barića.

Cvita je nešto drugo

Uoči SP-a 1998. Ćiro Blažević iz reprezentacije je otjerao Igora Cvitanovića.

- To je bilo nešto drugo. Cvitanović je odbio trenirati i morao sam ga udaljiti. Lovren je potreban reprezentaciji i ne bismo smjeli ostati bez njega - kaže Ćiro.

Iskustvo s velikih natjecanja ne manjka ni Ivanu Kataliniću. Bio je pomoćnik Ćiri Blaževiću te trener A momčadi u mandatu Mirka Jozića.

Opomena ili izbacivanje

- Lovren je napravio veliku pogrešku, kakvu sigurno ne bi napravio u Liverpoolu jer bi bio drastično kažnjen, a navijači bi ga uzeli ‘na zub’. Pitanje je kad bi opet zaigrao. Zašto je to napravio u dresu reprezentacije, nije mi poznato, ali sigurno se ne bi smio tako ponašati. Ni on ni bilo tko drugi. Ali po meni je to pogreška i izbornika Čačića, koji je prije svega s igračima na zagrijavanje trebao poslati pomoćnika ili kondicijskog trenera, a kad se takvo nešto već dogodilo, morao je odmah reagirati i riješiti situaciju, umjesto da sad u medijima širi priču i stvara dodatne tenzije. Sad kad se doveo u nezgodnu situaciju, mora pokazati autoritet, mora odlučiti kako kazniti Lovrena, opomenom ili izbacivanjem iz reprezentacije. Nikako tu odluku ne bi smio odlagati i prepustiti je nekome drugom - otvoren je i izravan bio Ivan Katalinić.

Vida, Leko, Jurčić, Olić...

I zapravo je bio u pravu. U svakom slučaju Lovren mora biti kažnjen.

No nije Lovren jedini igrač koji je imao sukob s Čačićem. Prvi žešći sukob Čačić je imao u ožujku 2012. kad se na treningu Dinama zakačio s Igorom Bišćanom, kojemu se nije svijdjela jedna akcija.

Čačić nije dopustio da netko sumnja u njegovo trenersko znanje i ruši mu autoritet, pa je otpisao Bišćana, koji je ubrzo i prekinuo karijeru. Mjesec dana poslije iz autobusa je izbacio Domagoja Vidu, koji je na stražnjem sjedalu autobusa otvorio pivo.

Hrvatski izbornik istog je trenutka naredio šoferu da zaustavi autobus te izbacio Vidu na ulicu. Čačiću se zamjerio i Kruno Jurčić, rekavši kako je način na koji vodi treninge iz vremena Ferenca Puskasa. Zakačio se i s Ivicom Olićem, a sad je, to, na red došao i Dejan Lovren...

Čačić ne može, Šuker to mora riješiti

Meni se to nikad ne bi moglo dogoditi. Logično je da je Lovren kao igrač Liverpoola osjetljiv. Čačić mora pozvati Šukera u pomoć. On mora razgovarati s Lovrenom i probati riješiti problem, smatra Ćiro Blažević.

Ne promijeni li se, zbogom, Dejane

Kod mene su igrači znali kako se treba ponašati, nikad mi nitko nije odbio zagrijavanje. Čačić mora razgovarati s Lovrenom i upozoriti ga da se takve stvari ne smiju raditi i da ih neće tolerirati, rekao je Otto Barić.

Pixsell

To nikad ne bi učinio u klubu

Da je to učinio u Liverpoolu, bio bi drastično kažnjen, a navijači bi ga uzeli ‘na zub’. Čačić mora odlučiti kako ga kazniti. Mora ga ili opomenuti ili izbaciti iz reprezentacije. Trećeg nema, kaže Ivan Katalinić.

Ivo Čagalj/Pixsell

Špaco: Imao sam i ja isti slučaj

To je ružno. Protiv Dnjipra sam zagrijavao reprezentativca Deverića cijelo poluvrijeme, a na kraju ga nisam uveo jer je Gudelj igrao odlično. Poslije utakmice sam mu objasnio razloge. Mora se voditi briga o psihi igrača.

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku