Obavijesti

Sport

Komentari 44

Edi odustao: Na 22. kilometru gotovo su mi se odsjekle noge

Edi odustao: Na 22. kilometru gotovo su mi se odsjekle noge
1

U skiatlonu na 30 kilometara nastupila su i prva dvojica hrvatskih natjecatelja, 23-godišnji Krešimir Crnković je u debiju na Igrama zauzeo 53. mjesto, dok je 24-godišnji Edi Dadić odustao nakon 22 kilometara

VIDEO

Imamo dva krajnja rezultata, Krešimir Cnković iznenadio JE dobrom utrkom, naročito u klasičnom dijelu, dok je u slobodnoj tehnici potvrdio kvalitetu. Dobro odrađena utrka, dok nažalost, kod Edija je bila druga krajnost. Nakon 17 kilometara Edi je došao u probleme, bolovi i grčevi u nogama su se pojačavali. Stoga smo odlučili da stane da ne bi, ne daj Bože, došlo do težih ozljeda, rekao je trener Zoran Skender.

Srećom, bila je riječ o grčevima, pa to neće ugroziti Edijeve daljne nastupe na Zimskim olimpijskim igrama. To je tek druga utrka u karijeri u kojoj je Edi odustao. Novi nastup očekuje ga prekosutra u sprintu. 

Krešimir Crnković bi mogao zaključiti da mu je budućnost u skijaškom trčanju, ne u biatlonu.

- E, pa ta odluka mora pripasti njemu i ljudima u savezu. On je kvalitetan biatlonac, mora sam odlučiti. Mlad je i mogao bi biti budućnost hrvatskog skijaškog trčanja - rekao je Skender.

Ediju su ovo druge Olimpijske igre i tek druga utrka u karijeri u kojoj je odustao.

- Uvjeti su bili jako teški, na stazi je bilo minus 15 stupnjeva, plus jaki vjetar. Sama staza za klasiku je bila vrlo spora. No, eto, klasiku sam uspio nekako držati se sa skupinom, no nakon što sam prešaltao na slobodni stil, na 22 klilometru su mi se odsjekle noge. Zakiselile su se i počeli su me hvatati veliki grčevi. U komunikaciji s trenerom smo odlučili da je bolje da stanem kako bih se oporavio do utorka i sprinta - kaže Edi.

Što možemo očekivati od sprinta?

- Ha, nadam se da ću doći što odmorniji i da će biti bolje nega na skiatlonu. Kažu da će vrijeme biti kao i ovih dana. Kamo sreće da temperatura bude koji stupanj toplija - rekao je Edi.

Krešimir Crnković izvorni je biatlonac, a ovo mu je bila prva prava utrka u skijaškom trčanju. Zazuzeo je 53. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji i po ekstremnim zimskim uvjetima.

- Zadovoljan sam, nisam mislio da će ispasti ovako dobro. Uvjeti su bili katastrofalni, bilo je jako hladno, puhao je strašan vjetar... Samo najhrabriji su se odlučili startati i ja sam prezadovoljan.

Je li bilo problema tijekom utrke?

- Imao sam problema u prvom dijelu utrku, na klasičnom načinu jer to nije moja primarna disciplina. Poslije sam to vraćao nazad - rekao je Crnković.

Nakon ovakvog dobrog nastupa zanima nas može li jedan izvorni biatlonac promijeniti sport i zadržati se u skijaškom trčanju.

- Ne, puška mi fali i bez toga ne ide. Super mi je ovo, ali biatlon je biatlon. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda