Obavijesti

Sport

Komentari 219

Irska je u zeničkoj magluštini šokirala BiH, Džeko spašavao

Irska je u zeničkoj magluštini šokirala BiH, Džeko spašavao
10

Bosna i Hercegovina i Irska odigrali su 1-1 u Zenici u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2016. godine. Džeko je morao spašavati u 85. minuti nakon irskog vodstva

VIDEO

Irska je šokirala krcati stadion Bilino polje u Zenici osam minuta prije kraja utakmice. Edin Džeko zabio je za 1-1 samo tri minute nakon gostujućeg gola za konačan rezultat u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro.

Irska je stigla u Zenicu bez devetorice važnih igrača, BiH je dominirala gotovo cijelu utakmicu, no na kraju se morala spašavati poraza. Uzvrat koji neće biti nimalo lak zalogaj za igrače Mehmeda Baždarevića na rasporedu je u ponedjeljak.

Baždarević je napravio jedno iznenađenje u sastavu. Umjesto Medunjanina stavio je Edina Cocalića. U napadu su bili Džeko i Ibišević. Bosna i Hercegovina prva je zaprijetila preko Lulića i Zukanovića, no nisu to bile prave razrađene šanse.

Prava šansa stigla je u 22. minuti. Ibišević je iz voleja potegao, ali pogodio je vanjski dio mreže. BiH je kontrolirala utakmicu, ali Irci su se čvrsto postavili i pokazali da će biti tvrd orah iako su u Zenicu stigli u okrnjenom sastavu.

BiH je sve opasnije prijetila pred irskim golom. Višća i Zukanović bili su u dobrim šansama. Irci su u 45 minuta imali tek jedan sramežljiv pokušaj prema golu BiH.

Irci poveli u magli pa odmah primili

Gusta magla spustila se u drugom poluvremenu na stadion Bilino poljeZenici. Nije igračima bilo lako, a čini se kako su se Irci u takvim uvjetima nešto bolje snašli. Bili su znatno više na polovici BiH nego u prvih 45 minuta utakmice. 

U 82. su poslali loptu iza Begovića i šokirali krcati stadion u Zenici. Robbie Brady zabio je za vodstvo gostiju. I dok su Irci još bili u slavljeničkom raspoloženju, Edin Džeko im je zabio za 1-1. Samo tri minute nakon irskog gola Džeko je poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana. Nije imao Džeko pretežak posao, zabio je nakon sjajne lopte Vranješa za izjednačenje. BiH je krenula po preokret, ali ostalo je 1-1. 

Odluka u Dublinu

BiH nije uspjela slomiti Irce iako je imala inicijativu. Dominirali su igrači Mehmeda Baždarevića gotovo cijelu utakmicu, ali probudili su se tek nakon Džekinog gola. Ako je BiH bila favorit prije ove utakmice, onda je sve u najmanju ruku izjednačeno, ako ne i više na strani Irske koja ima gol u gostima, uoči uzvrata u Dublinu u ponedjeljak.

BiH u trećim dokvalifikacijama lovi povijesni nastup na europskom prvenstvu. Ircima je ovo već osmi nastup u dodatnim kvalifikacijama, a dosad su ispadali pet puta.

Dodatne kvalifikacije, prva utakmica:

  • BiH - Irska (Džeko 85 / Brady 82)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače