Obavijesti

Sport

Komentari 27

Efikasni Šarić vukao Hrvatsku do pobjede nad Francuskom...

Efikasni Šarić vukao Hrvatsku do pobjede nad Francuskom...
1

Nakon blijedog izdanja i poraza protiv Argentine, hrvatski košarkaši nastavili su posljednji dio priprema za OI odličnom utakmicom i pobjedom protiv Francuske 76-70 u Córdobi

VIDEO

Stara narodna kaže - prvi se mačići u vodu bacaju. Tako je valjda bilo i s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom u Argentini. Dugotrajan i poprilično neudoban let i velika vremenska razlika (i kronološki i meteorološki) kumovali su porazu od domaćina na startu pripremnog turnira u Córdobi uoči početka Olimpijskih igara.

No već u drugoj utakmici izabranici Ace Petrovića pokazali su lice kakvo želimo gledati u Rio de Janeiru i svladali vrlo dobru momčad Francuske rezultatom 76-70 u dvorani Orfeo Superdomo.

Nakon izjednačenog ulaska u utakmicu, Hrvatska se serijom 8-0 u posljednje dvije minute prve četvrtine odvojila na sedam poena viška nakon prvih 10 minuta, a prednost je povisila na +9 uoči velikog odmora, ponajviše zahvaljujući velikoj seriji 11-0 između 15. i 18. minute.

Francuzi su se i u nastavku konstantno vrtjeli na desetak koševa minusa, a u 30. minuti došli su i na samo -4 (50-46), ali brzo smo ih smirili i vratili se na veću razliku. Pobjeda u posljednjoj četvrtini nikad nije došla u pitanje, a Hrvatska je u dva navrata imala i 15 koševa viška (65-50, 68-53).

Dario Šarić s 18 koševa predvodio je "otpisane" do pobjede u Argentini, a dvoznamenkasti su bili i Darko Planinić (13), Kruno Simon (11) te Roko Ukić (10 poena). Francuzima nisu pomogli Nando De Colo (20) te Thomas Heurtel (14 koševa).

Argentina je potvrdila prvo mjesto na turniru Super 4 pobjedom nad Srbijom 79-74. O drugoj će poziciji u izravnom duelu odlučivati Hrvatska i Srbija u ponedjeljak od 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...