Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ekvadorci poslali Argentinu na SP, Hrvatskoj stižu dobre vijesti

Ekvadorci poslali Argentinu na SP, Hrvatskoj stižu dobre vijesti

Argentina nije uspjela pobijediti Brazil kod kuće, ali i 0-0 uz poraz Čilea od Ekvadora osigurao joj je katarsku vizu. Urugvaj i Kolumbija, konkurenti Hrvatskoj za mjesto u drugom bubnju, nisu pobijedili

VIDEO

Argentinska nogometna reprezentacija postala je 13. sudionik Svjetskog prvenstva u Kataru iduće godine. "Gauči" su za to prvo trebali pobijediti Brazil u kvalifikacijskoj utakmici u Buenos Airesu. Nisu uspjeli, završilo je blijedih 0-0, ali onda je stigla pomoć sa strane.

U posljednjoj utakmici dana, ogledu Čilea i Ekvadora, gosti su u Santiagu iznenadili pobijedivši 2-0 golovima Pervisa Estupinana i Moisesa Caiceda, a Arturo Vidal ostavio je momčad na cjedilu crvenim kartonom već u 13. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo

Pokretanje videa...

Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo 01:11

Čile je tako četiri kola prije kraja ostalo na šestom mjestu, prvom koje ne vodi ni u interkontinentalni play-off. Što je još važnije po Lionela Messija (igrao cijelu utakmicu protiv Brazila) i društvo, Čileanci su ostali 13 bodova iza četiri kola prije kraja pa su Argentinci mogli proslaviti 17. odlazak na Mundijal, 12. u nizu. Leo je u Kataru, Cristiano Ronaldo i njegov Portugal to tek trebaju izboriti kroz play-off.

U ranijim utakmicama dana Urugvaj i Kolumbija, selekcije koje pušu za vratom Hrvatskoj na Fifinoj ljestvici i koje su je mogle baciti u treću jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a 1. travnja, nisu uspjele pobijediti. I to je svakako dobra vijest za Zlatka Dalića. Za potvrdu tog statusa i lakšeg ždrijeba u Kataru trebat će pametno odabrati i protivnike u prijateljskim utakmicama u ožujku. I pobijediti ih.

Urugvaj je izgubio na 3600 metara visine u La Pazu od Bolivije 3-0 golovima Juana Arcea (dva) i Marcela Morena iako je posljednjih 16 minuta igrao s čovjekom manje zbog crvenog kartona Carmelu Algaranazu. Ni Kolumbijcima nije ništa značio crveni karton Andresa Cubasa u 84. minuti jer su kod kuće odigrali tek 0-0 s Paragvajem.

Hrvatska je tako povećala prednost na Fifinoj ljestvici (koja službeno izlazi 26. studenog) ispred te dvije reprezentacije. Urugvaj više ne zaostaje pet, nego 24 boda, a Kolumbija je s deset bodova manje pala na -13.

World Cup - South American Qualifiers - Bolivia v Uruguay

Kolumbija zasad drži četvrtu poziciju koja je vodi na Svjetsko prvenstvo, ali pretposljednji Paragvaj ima samo četiri boda manje i sve će biti otvoreno u završnici kvalifikacija u siječnju i ožujku. Urugvaj je sedmi, bod iza Perua koji drži peto mjesto i potencijalni play-off. Četiri reprezentacije izravno će izboriti SP, a Ekvadoru za to nedostaju sedam bodova iz preostale četiri utakmice.

Sigurni putnici na SP: Katar (domaćin), Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina

Sudionici europskog play-offa: Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Wales (nositelji), Turska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija, Češka (nenositelji)

Kvalifikacije za SP, Conmebol:

  • Bolivija - Urugvaj 3-0
  • Venezuela - Peru 1-2
  • Kolumbija - Paragvaj 0-0
  • Argentina - Brazil 0-0
  • Čile - Ekvador 0-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom