Obavijesti

Sport

Komentari 146

Ljepotica pripala 'kraljevskom' klubu: Real srušio Barcelonu i prošao u finale Superkupa!

Ljepotica pripala 'kraljevskom' klubu: Real srušio Barcelonu i prošao u finale Superkupa!

Bio je to još jedan El Clasico za prste polizati. Real Madrid je nakon velike borbe i produžetaka pobijedio Barcelonu 3-2 i plasirao se u finale Superkupa. Zabijali su Vinicius, Benzema i Valverde, a za Barcu su precizni bili De Jong i Fati

Nogometaši Real Madrida plasirali su se u finale španjolskog Superkupa nakon što su u Rijadu u produžetku slavili protiv Barcelone s 3-2 (2-2, 1-1).

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Kraljevski klub je do finala na odveo pogodak Urugvajca Fedea Valverdea u 98. minuti, a vrlo kvalitetan i dinamičan El Clasico prvi puta se igrao u Saudijskoj Arabiji.

Real je došao do vodstva u 26. minuti kada je Modrić započeo akciju i dodao Benzemi, koji u šansu gura Viniciusa, a Brazilac šalje loptu pored Ter Stegena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

U 41. minuti Barcelona je izjednačila nakon ubacivanja Dembelea i loše reakcije Militaoa, koji je loptom napucao Luuka De Jonga. Belgijanac je sretno reagirao i lopta od vratnice ulazi u mrežu. 

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

Dominacija Reala u drugom dijelu navijestio je Benzema stativom u 70. minuti,  da bi u 72. minuti konačno iz drugog pokušaja pronašao put ka mreži Katalonaca nakon dodavanje Carvajala. No, Barcelona je opet izjednačila preko Ansu Fatija u 84. minuti na dodavanje Albe i tako izborila produžetak.

U 98. minuti Real i po treći puta vodi, a lijepu i preciznu akciju nekoliko igrača Reala okončao je Valverde.

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

Luka Modrić je igrao do 82. minute i zaradio ogroman pljesak punog stadiona. U prvom poluvremenu je briljirao, imao nekoliko sjajnih lopti prema naprijed, no kako je vrijeme odmicalo, tako je i on padao. No, ne zaboravimo da mu je 36 godina. Dok neki njegovi vršnjaci u egzotičnim zemljama zarađuju posljednje nogometne plodove ili gledaju ovakve utakmice na TV-u, on i dalje igra El Clasico. 

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

U drugom polufinalu u četvrtak igraju Atletico Madrid i Athletic Bilbao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Španjolski Superkup, polufinale 20:00 , Saudijska Arabija
Barcelona
De Jong 42', Ansu Fati 83'
2 : 3
Real Madrid
Vinicius 25', Benzema 72', Valverde 98'
Sortiranje događaja
120+2'

Kraaaaaaaaaaaaaaj. Real je u finalu Superkupa! Kakva čudesna utakmica, bio je to još jedan El Clasico za pamćenje. Pet golova, velike šanse, sjajni potezi, produžeci. Na kraju je Real zasluženo slavio i za prvi trofej u sezoni će se boriti 16. siječnja protiv pobjednika susreta između Atletico Madrida i Athletic Bilbaa. 

Real je poveo golom Viniciusa u 25. minuti, ali Barca se uspjela vratiti prije predaha. Luuk de Jong je izjednačio na 1-1. U nastavku je Barcelone dominirala i prijetila, ali opet su Madriđani poveli preko neuništivog Benzeme koji je zabio za 2-1 u 72. minuti. 

Kada se činilo kako će Real sigurnim putem do finala, ukazao se Ansu Fati koji je u 83. minuti zabio glavom i izborio produžetke. Real je i treći put poveo preko Valverdea u 98. minuti, Barca se nije opet uspjela podignuti iz pepela pa će se kraljevski klub za četiri dana boriti za trofej u Superkupu. 

 

120'

Kakva prilika za Barcelonu! Ansu Fati bio je u šah-mat poziciji i imao veliku šansu za izjednačenje, ali njegov udarac je blokirao Militao.

Odmah u sljedećem napadu Benzema je odjurio u kontru, servirao loptu Rodrygu, ali ni on nije uspio zabiti. Loptu je poslao pored gola. Kakva luda utakmica!

115'

Utihnuli su i jedni i drugi. Real se očekivano povukao, Barca ima posjed, ali bez nekih prilika. Rotira Xavi, vrti svoje igrače s jedne na drugu poziciju, no ništa ne pomaže. Polako i snaga kopni. 

109'

Uf, kakva šansa za Barcelonu. Katalonci su lijepo kombinirali, lopta je došla do Ezzalzoulija koji je bio na desnoj strani šesnaesterca. Namjestio se na udarac, ciljao suprotni kut, ali lopta je otišla malo pored stative. 

Vinicius više ne može. Camavinga ga je zamijenio. Jutgla je pak zamijenio Ezzalzoulija koji je ušao u drugom poluvremenu. 

106'

Počeo je drugi produžetak u Rijadu.

Komentari 146