Obavijesti

Sport

Komentari 26

El Croatico: Dečki, vrijeme je da konačno odigrate nešto dobro

El Croatico: Dečki, vrijeme je da konačno odigrate nešto dobro
1

Dinamo je u posljednje četiri utakmice zabio samo jedan gol i to najslabijoj momčadi lige, dok je Hajduk u posljednjih pet utakmica ubilježio četiri poraza... Dva najveća hrvatska kluba u nikad lošijoj formi

VIDEO

Dinamo je u posljednje četiri utakmice zabio samo jedan gol, i to najslabijoj momčadi lige. Hajduk je od posljednjih pet utakmica čak četiri puta izgubio. Eto, u takvoj formi u najveći hrvatski derbi ulaze Dinamo i Hajduk.

- Dinamo i Hajduk dva su najveća hrvatska kluba bez obzira na trenutačnu situaciju i lošu formu obje ekipe - rekao je Zoran Mamić.

Ne tako davno, u prosincu 2013., Zoran Mamić i Igor Tudor sučelili su se u Kupu, a Mamić je slavio 5-0, što je bio najteži poraz u povijesti derbija. Nakon utakmice Tudor je bio toliko ljutit da je počeo pričati s ironijom.

- Kako se osjećam? Fenomenalno, eto, baš fenomenalno - rekao je tad Tudor nakon utakmice.

U sličnom, ljutitom izdanju, gledamo ga i posljednjih dana. Momčad mu ne igra nikako, čelnici šute... Hrabrost, liderstvo i karakter pokazuju se kad je klub u krizi i kad treba izaći pred javnost i dati odgovore na teška pitanja. A jedno od njih je i pitanje zbog čega najskuplja momčad u novijoj povijesti kluba postiže najlošiji rezultat u novijoj povijesti kluba. Razumljivo je da je Tudor uoči derbija zatvorio treninge za sve koji nisu dio prve momčadi, razlog je to što mu sastav i taktika koju uigrava “cure” po navijačkim forumima. No što je s čelnicima kluba, zbog čega su se oni zatvorili i šute, čega ih je strah?

kup finale

Hajduk je oputovao na derbi u nikad lošijem ozračju i svaki pozitivan rezultat bio bi za njegove navijače veliko iznenađenje. Broje se dani do kraja ove crne sezone pune negativnih rekorda, nakon koje će se svoditi računi. Vjerojatno i čistiti. Jer, kako god okrenuli i koliko god se čelnici kluba zaklinjali u kontinuitet te zazirali od šok terapija i smjena, svi oni su u svojim mandatima već potpisivali smjene. I Perasović, i Stanić, i Brbić... Tako je u Hajduku.

U Dinamu, iako su prvaci, atmosfera je sve samo ne dobra. Nakon smjene Bjelice stigao je Igor Jovićević, momčad je pala, motivacija je na vrlo niskom nivou, a to se vidjelo i u utakmicama. Smijenjen je, tako se to radi u Maksimiru, potom i Jovićević, a na njegovo mjesto stigao je Zoran Mamić. S Mamićem su stigli i prosvjedi Bad Blue Boysa, a i otkazivanja navijača. Mnogi ne žele doći na derbi.

I u navijačkom smislu, ovo će biti najsiromašniji derbi. Torcida je dobila svega 300 ulaznica, a bit će, prvi put u povijesti, smješteni na zapadnoj tribini, gdje su i svečane lože. Tko zna, možda da se odmah mogu obratiti čelnicima, u slučaju lošeg rezultata...

Dolaskom Mamića pao je interes i kod Bad Blue Boysa, a kapacitet Maksimira za utakmicu bit će 5970 mjesta. Ako vas zanima, po tribinama to znači: zapad dolje - 1656, od kojih 300 za Torcidu, zapad gore - 967, sjever dolje - 1633, sjever gore - 1488.

Derbi je prilika da barem jedna momčad izađe iz krize. Ili, s druge strane, još više potone. Hajduku bi to bio peti poraz u šest utakmica, a Dinamo bi, ako završi 0-0 ili 0-1, došao do rekorda o jednom golu u pet utakmica, što se ne pamti... Eh, da, na derbiju u Maksimiru neće biti ni Brune Petkovića, koji se ozlijedio na utakmici protiv Osijeka, što je dobra vijest za Hajduk. Iako, Petković u HNL-u nikad nije zabio u derbiju...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica