Obavijesti

Sport

Komentari 38

Emotivan oproštaj: 'Povucite broj 5! Gledao sam te, oči pune suza, napukla kost na stopalu...'

Emotivan oproštaj: 'Povucite broj 5! Gledao sam te, oči pune suza, napukla kost na stopalu...'

Nikad dok sam živ neću zaboraviti kad si pred jednu bitnu utakmicu Lige prvaka došao i sjeo na svoje mjesto sa spuštenom glavom prema podu i tako ostao skoro minutu, prisjetio se bivši napadač Dinama

VIDEO

Arijan Ademi (31) završio je epizodu u Dinamu nakon gotovo 13 godina i zaputio se na okupljanje makedonske reprezentacije, nakon koje će put Kine u novi klub Beijing Guoan. Brojni su se bivši i dojučerašnji suigrači proteklih dana opraštali od njega, a posebnu mu je objavu posvetio srpski napadač Komnen Andrić (27).

Ademi i Andrić dijelili su svlačionicu "modrih" u sezonama 2018/19., 2020/21. i 2021/22. Sjedili su jedan kraj drugoga, a sadašnji igrač Clermonta u oproštajnoj je poruci otkrio i neke anegdote s njim.

Pokretanje videa...

Ademijeva poruka na oproštaju 01:38

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Povucite broj 5 iz poštovanja! 21 trofej! Razmišljam kako da počnem... Legenda kluba! Iskren, ljut, pošten do srži, nepotkupljiv, nepovodljiv, autoritativan, borben do posljednjeg atoma, brat, prijatelj, savjetnik samo su neke od osobina koje su dio tvog identiteta. Igrao sam s toliko puno nogometaša dosad, mnogi su nevjerojatni, mnogi danas igraju u najboljim klubovima na svijetu, ali nikad u karijeri nisam sreo nekoga poput tebe!

Tvoje prisustvo na terenu bilo je nemjerljivo, dovoljno da se cijela momčad osjeća bolje i sigurnije, ti si bio srce i duša ove momčadi! Svi mladi nogometaši koji su prošli kroz Dinamo za vrijeme mog boravka odrastali su, sazrijevali i učili od tebe na najbolji mogući način! Naučili su kako se radi, kako se poštuje i što znači pravi odnos prema nogometu i onome što nogomet pruža.

'To sam vidio samo kod tebe'

Uvijek si bio "gladna zvijer" na svakom treningu, na svakoj utakmici. Poraz za tebe ne postoji, samo škola i lekcija! I dalje se pitam kako je moguće da netko svaki trening, svaku loptu, svaki duel, svaku sekundu na terenu bude na 110 posto, vjerojatno ću se još dugo pitati jer sam to vidio samo kod tebe!

Moje mjesto u svlačionici bilo je odmah do tebe, s lijeve strane. Nikad dok sam živ neću zaboraviti kad si pred jednu bitnu utakmicu Lige prvaka došao i sjeo na svoje mjesto sa spuštenom glavom prema podu i tako ostao skoro minutu. Ja kao ja, koji sve primijetim i pratim, shvatio sam da nešto nije u redu, pogledao sam malo bolje i vidio kako su ti oči pune suza, tad sam shvatio i vidio što se događa. Krvavo stopalo od dosta uboda igle, napukla kost na stopalu, a ti uzimaš injekcije za bolove (blokadu), stežeš zube i izlaziš na teren kao ranjena zvijer da "pogineš" za svoj klub i suigrače. To si ti!

'Linija manjeg otpora za tebe ne postoji'

Uza sve nebrojene nogometne kvalitete koje posjeduješ, još sam više bio impresioniran inim glavnim, ljudskim! Znali smo da uđemo i 100 puta u debate, ali si uvijek ostajao pri svom mišljenju, nikad nisi govorio ono što drugi žele da čuju, već ono što stvarno misliš i osjećaš u tom trenutku (jako je malo takvih danas). Linija manjeg otpora za tebe ne postoji, postoji samo iskrenost i poštenje, pa makar te odveli u najveću štetu, takav si!

O tome mislim da najviše govori to koliko te svi cijene, ne samo u našem klubu i među našim navijačima, već i u klubovima najvećih rivala i među ljudima. Toliko trofeja, toliko uspjeha, priznanja, a opet uvijek staložen, svoj, prizeman, oprezan i gladan novih uspjeha!

 

Ne bih više duljio već ionako dugu ovu poruku, ali ovo je najsažetije i najmanje što sam mogao napisati o tebi, tvom liku i djelu za sve ove godine tvoje mladosti koje si dao Dinamu. Znaš da tvoj baka puno voli pričati i s vremena na vrijeme "posoli" čisto zbog dobre priče, šala, pošalica i doskočica, ali ovaj put sam to zaobišao u najširem luku!"

Hvala ti, kapetane moj, na svemu, bilo je iznimno zadovoljstvo biti ratnik tvoje vojske i sretno u novim izazovima!!! Jedan je Aki kapetan!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve