Obavijesti

Sport

Komentari 70

Gvardiol i Man. City slave prvo mjesto: Srušili su Leipzig nakon velikog preokreta u nastavku!

Gvardiol i Man. City slave prvo mjesto: Srušili su Leipzig nakon velikog preokreta u nastavku!

Leipzig je vodio 2-0 na poluvremenu protiv neprepoznatljivog Cityja, ali onda se u nastavku probudio stroj Pepa Guardiole. Haaland, Foden pa Alvarez zabijali su za preokret i osigurali prvo mjesto kolo prije kraja grupne faze Lige prvaka

Rasplet u skupini G je bio poznat već nakon 4. kola. Manchester City i RB Leipzig su prošli u osminu finala, a sve do 55. minute dvoboja na Etihadu činilo se da će se Nijemci bodovno izjednačiti s vodećom momčadi u skupini, da bi na kraju ostali bez ičega. 

Guardiolina momčad uspjela je doći i do pete pobjede, iako je RB Leipzig vodio 2-0 do 55. minute, a u velikom preokretu je asistencijom za izjednačenje na 2-2 sudjelovao i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig

Lois Openda je bio dvostruki strijelac za njemačku momčad i "terorizirao" je obranu Manchester Cityja na otvorenom prostoru. Prvi pogodak je postigao u 13. minuti, a 20 minuta poslije je pobjegao svojim čuvarima u kontranapadu, a kad je ušao u kazneni prostor uspio si je pokraj Joška Gvardiola osloboditi prostor za udarac te pogoditi bliži kut pokraj nemoćnog vratara Stefana Ortege.

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig

Preokret Cityja počeo je u 55. minuti golom Erlinga Haalanda, kojemu su gosti neuspješno pokušali postaviti zamku i uvesti ga u zaleđe. Domaća momčad je do izjednačenja došla u 70. minuti, kad je Joško Gvardiol oštrom loptom uposlio Phila Fodena na rubu kaznenog prostora. On se u primanju lopte oslobodio čuvara, a onda hladnokrvno pogodio donji suprotan kut.

Foden se u 87. minuti našao u ulozi asistenta. Sjajan proboj po lijevom boku završio je dodavanjem za Juliana Alvareza, a argentinski napadač je hladnokrvno pogodio mrežu za konačnih 3-2.

Joško Gvardiol je zamijenjen u trećoj minuti sučevog dodatka.

U drugoj utakmici ove skupine Young Boys je u Bernu svladao Crvenu zvezdu s 2-0 i time je švicarska momčad osigurala plasman u nokaut fazu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, 5. kolo 21.00 , Manchester, Etihad
Manchester City
Haaland 54', Foden 70', Alvarez 87'
3 : 2
Leipzig
Openda 13', 33'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice. Manchester City je pobijedio 3-2 i osigurao prvo mjesto u skupini. Leipzig je vodio 2-0 u prvom dijelu, ali je posustao u nastavku. Joško Gvardiol odigrao je odličan susret, a posebno se istaknuo kada je asistirao za 2-2.

90+3'

Joško Gvardiol izašao je iz igre i zaradio pljesak publike. Zamijenio ga je Gomez. 

90'

Igrat će se još šest minuta. Leipzig je u potpunosti utihnuo i nestao s terena, a City sakrio loptu. 

86'

Gooooooooooooool! Sjajna akcija, City vodi 3-2!

Bila je to munjevita akcija u nekoliko poteza. Lewis je prizemnom dijagonalom na lijevoj strani uposlio Dokua koji je u petercu proigrao Fodena. Fantastično je primio loptu, zabio se u lijevu stranu pa u srcu peterca servirao Alvarezu koji je lakoćom pogodio za 3-2.

85'

Odlična prilika za City konačno je izazvala uzbuđenje među uspavanom publikom. Haaland je pucao glavom nakon ubača Fodena, ali obranio je to golman Leipziga. 

Komentari 70