Obavijesti

Sport

Komentari 19

Emotivno u Rimu za Astorija! Roma se poigrala protiv Torina

Emotivno u Rimu za Astorija! Roma se poigrala protiv Torina
1

Subašić je u Monacovom trijumfu kod Strasbourga branio 90 minuta dok je Pjaca za Schalke odigrao prvu 51 minutu u slavlju kod Mainza. U Rimu je bilo vrlo emotivno zbog preminulog Davidea Astorija

VIDEO

Najemotivnije je u ovaj petak navečer definitivno bilo u Rimu. Prva utakmica u talijanskoj Seriji A nakon smrti Fiorentininog kapetana Davidea Astorija bila je nabijena jakim emocijama, a susret Rome i Torina započeo je minutom šutnje u čast preminulog nogometaša. Nogometaši Rome i Torina zagrljeni su sa sucima utakmice stajali na centru, a na stadionu su uz gromoglasnu tišinu publike, lagano u pozadini odjekivali taktovi Le Rondinija od Lucija Dalle.

Što se same utakmice tiče, Roma je rezultatom 3:0 došla do druge vezane pobjede, potvrdila bodove osvojene na teškom gostovanju kod lidera Napolija. Pogotke su postigli Manolas, De Rossi i Pellegrini, a sva tri su pala u drugom poluvremenu.

S tim bodovima Rimljani su se ostali na trećem mjestu sa 56 bodova. Vodeći dvojac Napolija i Juventusa ne mogu dohvatiti, ali zato sa četvrtim Lazijom (52 boda, utakmica manje) i petim Interom (51 bod, dvije utakmice manje) vode veliku bitku za tu treću poziciju.

Podsjetimo, u redovima Rome nije bilo Edina Džeke koji je susret propustio zbog žutih kartona.

U Njemačkoj je gostujuću pobjedu upisao Schalke, slaveći kod stanovnika donjeg doma Mainza 1:0. Pogodak odluke pao je u 55. minuti kad je strijelac bio Caligiuri. Kod gola nije mogao sudjelovati Marko Pjaca budući da je izašao iz igre nekoliko minuta prije, u 51.

Schalke je s nova tri boda i dalje na drugom mjestu (46 bodova), dok prvi pratitelji dortmundska Borussia i Eintracht imaju četiri boda manje, ali i susret manje. Mainz je ostao u opasnoj zoni sa 25 bodova, a po porazu će pamtiti ovu jubilarnu 400. utakmicu u Bundesligi.

U Francuskoj je Monaco bio uspješan kao gost, svladavši Strasbourg rezultatom 3:1. Sve bitno dogodilo se u prvom poluvremenu. Jovetić je klub iz Kneževine doveo u vodstvo u 5. minuti. Strasbourg je izjednačio preko Bahokena u 19., a onda je do kraja poluvremena Monaco postigao još dva - u 21. je za 2:1 zabio Rony Lopes, a u 41. je na konačnih 3:1 povisio Fabinho.

Kod Monaca je cijeli susret branio Danijel Subašić, a njegov sastav čvrsto drži drugo mjesto sa 63 boda, 11 manje od vodećeg PSG-a koji ima i utakmicu manje, ali sedam više od Marseillea (također ima utakmicu manje).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti