Obavijesti

Sport

Komentari 173

Englezi 'napunili' Senegalce i izborili okršaj s Francuskom

Englezi 'napunili' Senegalce i izborili okršaj s Francuskom
20

Engleska nogometna reprezentacija slavila je protiv 3-0 golovima Hendersona, Kanea i Sake te bez većih problema izborila okršaj s Francuskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru

Nogometaši Engleske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva 3-0 (2-0) pobjedom protiv Senegala u susretu osmine finala igranom na stadionu Al Khor. 

Strijelci za europske doprvake bili su Jordan Henderson (38), Harry Kane (45+3) i Bukayo Saka (57).

Engleska je do velike prednosti stigla u završnici prvog poluvremena. U 38. minuti Kane je odlično proigrao Bellinghama koji je probio lijevi bok i poslao povratnu loptu na "penal" Hendersonu koji je odličnim udarcem sa 11 metara svladao Mendyja. U posljednjim sekundama prvog dijela previše Senegalaca je krenulo u napad, a nakon izgubljene lopte Bellingham je povukao protunapad, proslijedio loptu za Fodena koji je vidio da ga prati Kane i uposlio svog kapetana koji je izbio sam pred Mendyja i rutinirano ga svladao za 2-0.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal

Dvoboj je rezultatski zaključen u 57. minuti kada je Saka povisio na 3-0 iskoristivši odličan prodor Fodena po lijevoj strani i dodavanje kroz noge kapetana Senegala Koulibalyja. Mladi napadač Arsenala spremno je dočekao loptu u sredini kaznenog prostora i sigurno realizirao priliku.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - England v Senegal

Engleska će tako u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv branitelja naslova Francuske koja je ranije u nedjelju sa 3-1 nadigrala Poljsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA SP-A 20.00 , Al Bayt (Al Khor)
Engleska
Henderson 39' Kane 45+2' Saka 57'
3 : 0
Senegal
Sortiranje događaja

Kraaaaaj utakmice na Al-Baytu, Engleska zasluženo ide u četvrtfinale gdje je čeka Francuska. Senegalci su dobro otvorili utakmicu, no nakon prvog gola su potonuli što su Englezi znali iskoristiti i doći do velike pobjede.

90'

Četvrti sudac pokazao je četiri minute nadoknade.

89'

Ništa sada ne mogu pogoditi Senegalci. Još jednom su dobro iskombinirali, no udarac Papa Gueyea nakon 'rolice' otišao je daleko, daleko iznad gola.

85'

Dobra prilika za Senegal, mogli su sad zabiti barem počasni pogodak, no Diedhiou nije bio dovoljno koncentriran i precizan. 

77'

Nove promjene u redovima Engleza. Izlaze Stones i Bellingham, a ulaze Dier i Mount.

Komentari 173