Sport

Komentari 2

Engleski savez zbog objave na Twitteru iz 2014. kaznio igrača

Engleski savez zbog objave na Twitteru iz 2014. kaznio igrača

Ovo nije prvi put da nogometni savez Engleske kažnjava igrače zbog objava na društvenim mrežama dok su bili maloljetni, a Marc Bola napisao je uvredljivu poruku na račun 'spolne pripadnosti'

Engleski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv nogometaša Middlesbrougha Marca Bola (23) zbog objave na društvenim mrežama kojom je prekršio propisana pravila ponašanja igrača. 

Naime, radi se o objavi iz 2012. godine kada je Bola imao samo 14 godina. Iz Saveza nisu rekli što je točno bivši Arsenalov junior objavio, a radi se o uvredljivoj poruci na račun 'spolne pripadnosti'. Engleski nogometni savez tražio je od Bole da se izjasni do 20. rujna. 

"Marc Bola, nogometaš Middlesbrougha, optužen je za prekršaj zbog kršenja FA pravila E3 u vezi s objavom na društvenim mrežama koju je 14. travnja 2012. godine" navodi se u priopćenju. 

Pre Season Friendly - Tottenham Hotspur v Arsenal

Ovo nije prvi takav slučaj pokretanja disciplinskog postupka ili kažnjavanja zbog objava dok su bili maloljetni. U ožujku ove godine kaznili su West Hamovog igrača Jarroda Bowena zbog uvredljive objave koju je napisao s 15 godina. Bowen se ispričao, a zaradio je opomenu i predavanje o diskriminaciji u društvu.