Sport

Komentari 270

Englezi pokrenuli peticiju: Traže da se ponovi finale s Italijom!

Englezi pokrenuli peticiju: Traže da se ponovi finale s Italijom!

Sjećate se onog starta u 95. minuti kada je Giorgio Chiellini povukao Bukaya Saku za dres i bacio ga na travnjak? Talijanski kapetan je za taj prekršaj dobio žuti karton, a neki engleski navijači smatraju kako je morao dobiti crveni

Sve je bilo spremno za veliko englesko slavlje. Više od 60.000 Engleza okupiralo je Wembley, već svima dosadna parola 'It's coming home' nije prestala silaziti s njihovih usana i nadali su kako je napokon došao taj trenutak za trofej nakon mučnih 55 godina. No, morat će još čekati jer se nešto pitalo i Talijane.

Italija je u nedjelju navečer pobijedila Englesku (4-3) nakon jedanaesteraca i osvojila prvo Europsko prvenstvo nakon 1968. godine. Od euforije do tišine na kultnom Wembleyju. Za sve je 'kriv' Donnarumma koji je skinuo posljednji penal Saki i bacio u očaj milijune Engleza. 

Englezi će se tako i dalje prisjećati SP-a 1966. godine i prepričavat će ga unucima, no neki jednostavno ne mogu prežaliti taj poraz svjesni da su propustili ogromnu šansu za trofej. Pa su posegnuli za - peticijama.

Engleski navijači pokrenuli su nekoliko peticija u kojima traže da se ponovi finale Eura. Razlog? Pa sjećate se onog starta u 95. minuti kada je Giorgio Chiellini povukao Bukaya Saku za dres i bacio ga na travnjak? Talijanski kapetan je za taj prekršaj dobio žuti karton, a neki engleski navijači smatraju kako je morao dobiti crveni karton. Očito misle kako bi s igračem više riješili utakmicu prije penala.

Tuga i bol pričaju umjesto razuma pa smatraju kako su žestoko oštećeni i traže ponavljanje utakmice te novog suca koji bi bio nepristran. Engleski mediji pišu kako je pokrenuto nekoliko peticija, no odaziv na njih je mizeran. Peticija koja je skupila najviše broji tek 1500 potpisa, a jednu je potpisalo tek šest osoba. Pa sami zaključite koliko im je ideja uspješna.

Englezi kao da ne mogu prihvatiti da je Italija jednostavno bila bolja i da je zasluženo osvojila europski naslov. Pa nisu ništa bolji ni njihovi reprezentativci. Čim su dobili srebrne medalje, odmah su ih skinuli. Iako im je to bilo prvo finale Eura, očito za njih nema poseban značaj. Samo obično srebro. Daleko je to od ponašanja kojim bi se trebala dičiti gospoda. Kako sebe predstavljaju.

Naravno, nema šanse da se utakmica ponovi i da skupe milijun potpisa. Uostalom, cijeli svijet je vidio onaj penal koji je Engleze protiv Danske pogurao do finala. Pa ako neku utakmicu treba ponoviti... 

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Najčitaniji članci