Obavijesti

Sport

Komentari 18

Englezi puni straha! Crna Gora im znači mržnju i zlostavljanje

Englezi puni straha! Crna Gora im znači mržnju i zlostavljanje
6

Bivši kapetan Wayne Rooney isključen je u Podgorici 2011. Dvije godine kasnije na travnjak su padale baklje. Englezi opet moraju u Crnu Goru i: puni su straha. Southgate misli da ih čekaju - zlostavljanje i mržnja (?!)

VIDEO

'Ne smijemo reagirati na zlostavljanje', 'Igrače sam upozorio da zadrže smirenost', 'Ne smijemo podleći užarenoj atmosferi', 'Southgate je spreman za noć mržnje'...

Nešto su upozorenja medija, a nešto citati engleskog izbornika Garetha Southgatea čija momčad na Stadionu pod Goricom od 20:45 igra Euro-kvalifikacije kod Crne Gore.

Englezi su u teškom strahu, kao da ne idu na nogometnu utakmicu nego u rat s nekim ratobornim plemenom?!

Times, Daily Telegraph, Sun, Mirror, Star... Ama baš svi, i uobičajeno senzacionalistički i inače realniji engleski mediji guraju samo jednu priču: izdržite, ne dajte se, ostanite mirni!

Tunel Stadiona pod Goricom nekad je bio poznat po 'preslušavanju gostiju'. Englezi, kažu, crnogorske traume imaju iz 2011. i 2013. kada im je u uzavreloj podgoričkoj atmosferi isključen tadašnji kapetan Wayne Rooney tj. kada su i bakle letjele na travnjak.

I 2011. igrali su Euro-kvalifikacije, na Wembleyu je bilo 0:0, a u Crnoj Gori 2:2. Dvije godine kasnije u kvalifikacijima za Mundial pod Goricom je bilo 1:1, a u Londonu 4:1 za Engleze.

Inače toliko mirni i "po nogometnoj miroljubivosti poznati" Englezi uoči odlaska u Crno Goru iz gorda Tri lava pretvorili su se u tri uplašena lavića.

Nakon jednog odigranog kola tablica skupine A izgleda ovako:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener