Obavijesti

Sport

Komentari 413

Barca slavila, Suarez zabio 2, City ponovno s igračem manje

Barca slavila, Suarez zabio 2, City ponovno s igračem manje
24

Barcelona je na Etihadu svladala Manchester City 2-1. Oba gola zabio je Luis Suarez, dok je strijelac za domaćine bio Agüero. Messi je promašio penal u 93.

VIDEO

Malo je nedostajalo da doživimo pravi Deja Vu na Etihadu. Manchester City i Barcelona i u prošloj su se sezoni sastali u osmini finala, a Barcelona je tada pobijedila 2-0. Ovaj put katalonska momčad slavila je 2-1, a gledali smo odlično izdanje momčadi Luisa Enriquea i loši City u prvom te 'probuđeni' u drugom poluvremenu. 

Od prve minute Barca je izgledala kao da ju subotnji prvenstveni poraz od Malage nije uzdrmao, a to je do kraja utakmice i dokazala. S druge pak strane 'građani' su u susret ušli u sjajnoj formi nakon dvije uvjerljive pobjede u Premiershipu, no to nisu pokazali i večeras na terenu. 

U 12. minuti Ivan Rakitić je odlično u for 'ozbacio' Luisa Suareza, ovaj prevario svog čuvara i pokušao vratiti loptu Raketi, no zapeo je njegov pokušaj negdje na putu. Bila je to dobra prilika da naš reprezentativac zabije za vodstvo. 

Kompany griješio, Suarez zabijao

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, četiri minute kasnije Barca je ipak povela. Lionel Messi ubacio je s desne strane, a Suarez pobjegao pažnji Kompanyja koji radi grešku, a Urugvajac zabija s nekih šest metara iskosa. 

Slomio je taj gol domaću momčad, a u 30. minuti Suarez zabija još jedan gol. Rakitić je dao do Messija, ovaj prošao Zabaletu i dao za Albu koji s lijeve strane ubacuje u sredinu gdje uklizavanjem loptu u mrežu šalje Suarez, koji je u šesnaestercu praktički bez čuvara. Bio je to peti gol Suareza iz njegovih šest udaraca prema Joeu Hartu, računajući naravno njegove igre u dresu Liverpoola. Prvi je to nastup urugvajskog reprezentativca na engleskom travnjaku otkako je otišao iz Liverpoola u Barcelonu i ponovno je to bilo njegovo sjajno izdanje

Minutu prije kraja prvog poluvremena Alves je probio po desnoj strani i pokušao u trku ubaciti u sredinu, no lopta mu je prošla preko noge i pogodila prečku. Opasno je to bilo za Harta i City je zapravo imao sreće da na odmor ne ode s 'tricom' u mreži. 

City se 'probudio' pa ostao s igračem manje

Nakon pauze je na teren izašao neki drugi City, a kao i da je Barca malo 'spustila ručnu'. Edin Džeko je nekoliko puta nakon ubačaja iz kornera glavom pucao ravno u Ter Stegena, no prave probleme 'blaugrani' radio je Sergio Agüero kojeg je bilo jako teško zaustaviti. Srećom po goste argentinski reprezentativac nije imao suigrača na istoj razini, no u 69. ipak je uspio zabiti. Silva je lijepo ostavio za Agüera, a ovaj se za milimetar prije od Piquea dokopao lopte i zabio s nekih deset metara. Bio je to njegov šesti gol ove sezone i jedanaesti u zadnjih deset utakmica Lige prvaka

Stisnuli su tada domaćini, no taj je pritisak trajao samo četiri minute jer je u 73. minuti Clichy neoprezno startao na Alvesu i zbog toga dobio drugi žuti karton. 

Već tri minute kasnije Jordi Alba je nakon sjajnog 'duplog-pasa' izbio sam pred Harta, no u posljednji je trenutak sve 'pokvario' Zabaleta. Tražili su gosti penal, ali Brych je samo odmahnuo rukama. 

Messi promašio penal

I kada se činilo da će njemački sudac Felix Brych odsvirati kraj, Messi je pobjegao Zabaleti koji ga ruši u šesnaestercu za penal u trećoj minuti sudačke nadoknade. Uzeo je Argentinac loptu u ruke, stavio ju na bijelu točku, no njegov je udarac uspio obraniti Hart. Lopta se odbila natrag do Messija koji puca glavom, ali ipak pored gola. Argentinski je reprezentativac odigrao sjajnu utakmicu, no sve je ipak pokvario promašenim penalom. To mu je čak peti od zadnjih deset pokušaja s bijele točke. 

Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi i igrao vrlo dobro do 71. minute kada ga je Luis Enrique izvadio i uveo Mathieua. Bilo je to dvije minute nakon što je City smanjio, a trener Barce tim je potezom poslao Mascherana u sredinu terena, a francuskog igrača na mjesto stopera. Raketa je u 40. minuti zbog prekršaja na Kompanyju dobio i žuti karton. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 413
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio