Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Estonija je zadnja i nije zabila gol, a Austrija nam je u mislima'

'Estonija je zadnja i nije zabila gol, a Austrija nam je u mislima'

Puno je tu novih igrača, na prvom okupljanju bilo je dosta novih imena. Ova generacija jako je dobra, možemo napraviti dobre stvari i parirati prošloj generaciji, kazao je Boško Šutalo

VIDEO

Uz maksimalan učinak od četiri pobjede iz četiri utakmice, prvo mjesto u skupini i sjajnu gol razliku 12:3, hrvatska mlada reprezentacija zaključila je rujanski i listopadski ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-21, a stopostotan učinak pokušat će zadržati i u studenom.

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

Mini 'vatreni' već u četvrtak u Puli dočekuju posljednju Estoniju koja je i dalje bez gola, a tri dana kasnije gostuju u Riedu kod Austrije. Utakmicu su najavili Boško Šutalo i Antonio Marin.

- Imamo četiri pobjede u prve četiri utakmice. Maksimalan broj bodova, želimo tako nastaviti. Čekaju nas dvije bitne utakmice, želimo uzeti svih šest bodova kako bismo nastavili svoj put prema Euru. Na treninzima se dobro radi, radimo analize. Atmosfera je odlična - kazao je mladi stoper Atalante Boško Šutalo. 

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Mladi reprezentativci bi protiv Estonije trebali zadržati stopostotni učinak i bez nekih većih problema doći do pete pobjede. Bez ikakvog podcjenjivanja, ali obzirom na razliku u kvaliteti, sve ostalo bi bilo debakl. Estonci su zakucani za dno nakon pet utakmica s gol razlikom 0:17! Bit će to prilika za štimanje nišanskih sprava, ali i prilika za one igrače koji su manje igrali u prethodnim susretima. No, susret protiv Austrije je druga priča. Austrijanci imaju tri boda manje od Hrvatske uz utakmicu više i oni su nam, uz Norvešku, glavni konkurenti za prvo mjesto. Ako Bišćanovi izabranici i njih pobijede, sa šest pobjeda iz šest utakmica napravili bi čudesan posao. 

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

- Estonci su zadnji, nisu zabili nijedan gol. Ali ne smijemo se opustiti, moramo ući maksimalno ozbiljno, dodatno se motivirati i uzeti sva tri boda. Fokusirani smo na Estoniju, ali u mislima nam je utakmica protiv Austrije. Protiv Norveške je bilo jako teško, to su nam izravni konkurenti za prvo mjesto. Neće biti lako, ali pripremit ćemo se. 

Šutalo je jedan od igrača koji se preporodio od dolaska Igora Tudora na klupu Verone. Skupio je šest nastupa u Serie A i ima sve veću minutažu.

- Imamo odlične rezultate otkako je stigao Igor Tudor. Ekipa je dosta bolja, dobro se radi na treninzima. Tudor i Ivan Jurić imaju isti tip treniranja, ekipa je navikla na to pa sve ide prema svome planu. Dosta više igram, zadovoljan sam, moram nastaviti dalje igrati i još više kako bi bio spremniji.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Šutalo je igrač s najviše nastupa u reprezentaciji.

- Puno je tu novih igrača, na prvom okupljanju bilo je dosta novih imena. Ova generacija jako je dobra, možemo napraviti dobre stvari i parirati prošloj generaciji. Cilj nam je plasirati na Euro.

Koliko ti pomažu Igor Tudor i Igor Bišćan u tvome napretku?

- Dva Igora, dva stopera. Užitak mi je raditi s njima, dobivam dosta savjeta i što trebam popraviti u svojoj igri. To mi je dobro za daljnji napredak. Što više stopera imam u karijeri za trenere to bolje - zaključio je Šutalo.

Nakon njega je pred mikrofon stao krilni igrač Šibenika Antonio Marin.

- U čemu je tajna uspjeha u ovim kvalifikacijama? Svaku utakmicu smo išli sto posto na pobjedu, to smo ostvarili i nadam se da ćemo u novom ciklusu ostvariti sve pobjede. Imamo stvarno dobru ekipu. Cilj je plasirati se na Euro po mogućnosti bez dodatnih kvalifikacija - kazao je Antonio Marin (20).

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Hrvatska je jedina u skupini s maksimalnim učinkom nakon četiri kola, a utakmica protiv Austrije bit će važna iz dva razloga. S nova tri boda došli bismo koračić od plasmana na Euro U-21, a uz to bi se odvojili od Austrijanaca koji su nam jedni od glavnih konkurenata za prvo mjesto. 

- Ne stvara nam pritisak. Svaku utakmicu pripremamo se isto, idemo na pobjedu. Bit će teška utakmica, ali mislim da ćemo uzeti tri boda. Bišćan je odličan, imamo dobru komunikaciju. 

Zagreb: Hrvatski Dragovoljac i Šibenik u 14. kolu Prve HNL

Antonio Marin ove sezone konačno je podsjetio na partije iz mlađih kategorija Dinama. Stigao je u Šibenik, odigrao 15 utakmica u Prvoj HNL uz četiri gola i u potpunosti se preporodio.

- Šibenik ima drugu energiju, opuštenu. Svi su me prihvatili, grad, suigrači, uprava i uživam tamo. Jedva čekam doći na okupljanje reprezentacije i braniti boje Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora