Obavijesti

Sport

Komentari 147

Osijek ovo nije zaslužio: Sreća im u potpunosti okrenula leđa!

Osijek ovo nije zaslužio: Sreća im u potpunosti okrenula leđa!
14

KAKVA ŠTETA Osijek je poveo preko Ejupija pa ubrzo imao penal za 2-0. Nažalost, kapetan Barišić je pogodio stativu, a do kraja utakmice iskusni Austrijanci stigli su do pobjede 2-1 pravim golčinama

VIDEO

Gradski vrt ponovno je zablistao, Kohorta je uoči i za vrijeme utakmice doista bila Osijekov 12 igrač. Na tribinama se skupilo 15 tisuća ljudi, sve ulaznice bile su prodane što je samo dodatno 'napalilo' Osječane koji su i bez Baraća i Mudražije, barem prema uvodnoj postavci Zorana Zekića, krenuli otvoreno u lov na skupine Europske lige.

Nažalost, završilo je loše. Austria Beč pobijedila je 2-1 preokretom, a Osijek je bio tako blizu raja... Falilo je sportske sreće!

Oprezan početak s obje strane te nešto veći posjed gostiju počeo je opadati nakon uvodnih deset minuta. Primijetilo se brzo kako je obrana gostiju ranjiva - svaka preciznija okomita lopta u njihovo 'srce' značila bi bijeg Ejupija u prazan prostor. 

Na taj je način Osijek je i poveo na prepunom Gradskom vrtu u 15. minuti. Izašao je iskosa s desne strane sam na Hadžikića i mirno pogodio za vodstvo Osijeka.

Već dvije minute poslije, umalo šok za domaće. Serbest je pogodio prečku dobrim udarcem. Srećom, nije bio toliko dobar da prevari skroz Malenicu. Radilo se o dobrih tridesetak metara, nitko od Osječana nije izašao u blok.

U 19. minuti zapaženi Tomislav Šorša pada u šesnaestercu Austrije i Aytekin svira penal za Osijek. Odgovornost preuzima kapetan Borna Barišić baš kao u Eindhovenu protiv PSV-a, ali udarac odsjeda na lijevoj stativi.

I kako to već biva u nogometu, tko ne iskoristi svoje šanse, biva kažnjen. U 26. minuti Prokop je iskoristio rupu u obrani Osijeka i našao Monscheina koji je, mora se priznati, lijepim udarcem prevario Malenicu i plasirao ju u njegov dalji kut. Nije se ovo moglo obraniti, a bio je to i prvi primljeni gol Osijeka na domaćim utakmicama u Europi ove sezone. Šteta, baš u krivo vrijeme!

U nastavak utakmice Osijek je ušao otvoreno, išlo se po taj drugi gol, no konkretne šanse nije bilo. Sve je utihnulo u 60. minuti utakmice. Austria je povela prekrasnim golom kapetana Raphaela Holzhausera iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara. Malenica se ispružio, ali lopta je završila u njegovom desnom kutu i Bečani preokreću rezultat.

Dvije minute poslije, Felipe Pires mogao je vjerojatno odlučiti pitanje prolaska, ali Malenica je strašnom intervencijom spasio stvar. Tu se utakmica rasplamsala pa je Eros Grezda imao finu šansu za izjednačenje minutu poslije, nažalost, poslao je loptu puno preko gola.

Posljednjih dvadeset minuta gosti su rutinski kontrolirali zbivanja na terenu. Osijek je prividno dominirao, čuvao loptu, no Austrijanci nisu dozvolili probleme.

Dogodio im se tako poraz na neosvojivom Gradskom vrtu ove sezone u Europi gdje do ove utakmice nisu primili niti gola. U Beč na uzvrat putuju uz spoznaju da moraju zabiti najmanje dva komada Austriji koja je pokazala određene manjkavosti u obrani.

Pokazao ih je i Osijek, stoga bi sljedećeg četvrtka trebali ponovno gledati zanimljivu utakmicu.

Glavu gore, momci. Idemo po taj preokret i prolazak!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao