Obavijesti

Sport

Komentari 104

Europski giganti stižu u goste: Hrvatska je u eliti Lige nacija!

Europski giganti stižu u goste: Hrvatska je u eliti Lige nacija!
1

Hrvatskom nogometnom savezu zamjeralo se dogovaranje prijateljskih utakmica s nogometnim liliputancima, no sada je jasno kako će "vatreni" ujesen iduće godine igrati četiri utakmice s velikanima

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Hrvatska nogometna reprezentacija zaigrat će u elitnom razredu, tzv. ligi "A" Uefine Lige nacija, novog natjecanja za nacionalne selekcije koje počinje po završetku Svjetskog prvenstva, u rujnu sljedeće godine, i zamišljen je kao zamjena prijateljskim utakmicama.

O čemu se zapravo radi? Ukupno je 55 nacionalnih vrsta podijeljeno u lige od A do D, ovisno o njihovu koeficijentu u protekla tri kvalifikacijska ciklusa (SP 2014., Euro 2016., SP 2018.) te glavne turnire u Brazilu i Francuskoj, a u srijedu ga je objavila Uefa.

Hrvatska je u posljednjoj, trećoj jakosnoj skupini za ligu A i igrat će kod kuće i u gostima protiv dvije reprezentacije iz europske elite kao što su Njemačka, Portugal, Belgija ili Španjolska (prva) te Francuska, Engleska, Švicarska ili Italija (druga jakosna skupina).

Na ždrijebu 24. siječnja 2018. u Lausannei formirat će se četiri skupine s po tri momčadi, od kojih će pobjednici izboriti plasman na završni turnir za pobjednika Lige nacija koji će se održati početkom lipnja 2019., a posljednje momčadi u skupini ispadaju u ligu B.

Utakmice grupne faze (svatko sa svakim kod kuće i u gostima) igrat će se od rujna do studenog sljedeće godine. Pobjednici skupina svake od četiri devizije napredovat će, a posljednji ispasti u nižu ligu za sljedeću sezonu.

Liga nacija poslužit će i kao dopunsko kvalifikacijsko natjecanje za Euro 2020. jer će po četiri najbolje rangirana predstavnika svake od četiri lige koje neće izboriti plasman na finalni turnir igrati za popunu četiri od 24 mjesta. Dvadeset će se ulaznica raspodijeliti po uobičajenom sustavu kvalifikacija koji će, za razliku od proteklih izdanja, početi tek u ožujku 2019. i završiti u studenom iste godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani