Sport

Komentari 1

Europski prvak Šapina puna tri dana putuje iz Manchestera!? 'Glavno da je medalja uz mene'

Europski prvak Šapina puna tri dana putuje iz Manchestera!? 'Glavno da je medalja uz mene'

Cijelo vrijeme nismo znali gdje će nam prtljaga, mislili smo da je smijemo uzeti, ali otišla je za Zagreb, a mi ostali samo s ruksakom, u jednoj majici. Pa smo morali u kupovinu gaćica, čarapa, četkica za zube...

Doček je trebao biti u ponedjeljak navečer. Njegovi su klupski kolege kući stigli tada i u utorak ujutro imali feštu u splitskom Marjanu. Ali Ivan Šapina, europski prvak u taekwondou, sa EP-a bi se trebao vratiti tek u srijedu oko podneva. Ne, EP nije bilo na Farskim Otocima niti u Kazahstanu nego u Manchesteru.

Pa što se dogodilo? Na aerodromu u Amsterdamu osoblje je štrajkalo pa je to izgledalo ovako:

- Došli smo u zračnu luku čak ne ni kasno predvečer i odmah nam je bilo sumnjivo da nije pisalo na kojem je izlazu naš let. Pa smo dobili informaciju da je odgođen za sat pa za dva sata i na kraju da je otkazan te smo otišli u hotel.

Drugi je dio delegacije sletio u Amsterdam kasno navečer i više nije bilo leta za Zagreb, niti ikoga na šalterima!? Pa su si pronašli hotel i otišli prenoćiti te u 5 ujutro dobili mail da imaju let u 6.30!? Na koji, dakako, nisu stigli pa su kupili karte za kasniji let kući. No, Šapina, s još petero boraca iz Zagreba i njihovim trenerima, nije uhvatio ni to.

- Ujutro smo odmah došli natrag na aerodrom nadajući se letu kući, ali svi su letovi bili popunjeni pa smo se vratili u isti hotel. I dobili iste sobe, haha!

Ali tu nije bio kraj mukama:

Taekwondo - Men's Heavyweight +80kg - Last 16

- Cijelo vrijeme nismo znali gdje će nam prtljaga, mislili smo da je smijemo uzeti, ali otišla je za Zagreb, a mi ostali samo s ruksakom, u jednoj majici. Pa smo morali u kupovinu gaćica, čarapa, četkica za zube...

Je li barem medalja uz vas ili je stigla u Zagreb prije njezina vlasnika?

- Medalja je cijelo vrijeme uz mene! A onda, kad smo se već našli u Amsterdamu, iskoristili smo vrijeme da odemo prošetati, razgledati grad, na ručak, kavu... I natrag u hotel pa valjda napokon kući. Doček? Srećom, na vrijeme smo javili da ne stižemo u planirano vrijeme, a vjerujem da će i ovako biti veselo kad stignemo - zaključio je Šapina.

Let za Beč je u srijedu u 6 ujutro pa ubrzo potom iz Beča u Zagreb, gdje bi trebali sletjeti nešto prije podneva. Tri dana nakon što je završilo Europsko prvenstvo.